Lycoris Recoil 莉可麗絲 討論區 (38) 若山詩音誕生祭

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
第2季仲係咁可以棄了 跟住都係死左去買碟
不過我覺得第2季嘅會係瀧奈為主 等你地袋住先
畢竟欣賞靚女+槍戰only嘅fans亦都唔小
見13集戴下同款飾物我地班百合豚已經癲晒咁
係咁咦刷邊已經比百合豚ff到好遠好遠
水溫都唔洗試

唔好唔記得,我地一直以黎好大部份都係靠twitter搵糖食
捱一季得一季啦 (真係有咁多季玩嘅話)
用千瀧嘅皮呃百合豚大課特課
隨時開你一槍大爆死 再同你表示我已經收割完啦百合豚
pv3應該係想好似BD封面同週邊咁補鑊
但pv性質係同劇情相扣結果變左騙局
都講到明啦
夏威夷手環
老女人開槍都無
3.....

因為咁先大賣...

你見到終將同橘氣個銷量之後...
twitter癲哂咁濟 雖然我自己都好開心
但重甜都係留返係圍爐嘅世界啦
我覺得又唔可以咁比
百合做主軸同故事做主軸有唔同
唔係我做打手,但最相似應該係今季既轉天
然而

至於lillybell個問題

都幾肯定下季嘅對手

但係你睇完個紅衫lillybell聲優... 都幾肯定係路人

依家個擺位都似係對街客sell武裝JK Hardcore fans sell百合

同埋最大問題係唔太覺得日本認為內容真係好有問題
d原作本身好好睇 唔知點解變動畫後就怪怪地
唔知轉天頂唔頂得住
轉天真係唔差
不過天時地利人和都係其中一範
LR嘅運好到唔識形容
是 覺得真島冇問題已經係一個問題
LR名物就係屎
我覺得以一期呢個模式再做返好個劇本應該係最好
一期每樣溝D係因為staff做果陣唔知觀眾鐘意咩,但都好睇出紅左之後佢地都識做左好多比左好多大家鐘意既野
但其實只要唔變真百呢種甜度 (講緊加埋event / drama) 一般觀眾應該都仲接受度

我自己問過身邊睇動畫既朋友,不論賣仔定賣女番,如果變左真BL / GL佢地反而係唔想睇,但賣CP但無實錘果D佢地係接受到

老實講我唔認同LR要單賣日常,如果單純百合日常無戰鬥無主線,我應該唔會睇呢套番
當時肯定無估計過會咁好成績無諗過先會搵個路人去配
無記錯CV好似係市川太一?
佢唔算好紅但老實講有配過主角 (神之塔)
不過我覺得第2季頭兩集嘅會係瀧奈為主 等你地袋住先

我覺得你咁講會準確d
一半戰鬥一半日常個平衡度啱啱好真係好正

只要佢唔好又發癲就嚟討論社會正義應該冇問題

但係咁又令到真島啲槍無意義

雖然日本人咁豬,可以再寫多二十年虛偽嘅和平嘅
有故事嘅百合好似依排開始多
LR嘅成功對百合作品係雙邊刃
一方面佢將「百合」推向更廣嘅受眾及新高度
但另一方面佢同業界講你打住百合旗號賣角色遠比你就咁賣角色/賣百合好,百合廚只要呃下就肯課金,千祈唔好係動畫正片有百合情節

可以預見未來2-3年會有更多以美少女為第一主角嘅動畫,但係真百合唔會有起色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞