【連登 商業電台 光明頂 討論區(九十四)】

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
佢唔係道左歉咩?
同埋對張的批鬥,根本就唔止於電影。
黃秋生都有講:

張婉婷執導的紀錄片《給十九歲的我》引發爭議後暫停公映,英華女學校亦發聲明宣布退出「第41屆香港電影金像獎」的「最佳電影」遴選。黃秋生繼日前在facebook(fb)為支持張婉婷跟網民「開火」後,今日(10日)凌晨再在fb發文。他說︰「經過呢兩日睇到嘅回覆及討論,我發現,原來好多人以為拍紀錄片就好似用手機偷拍咁簡單。仲有,唔好欺凌細路,但可欺凌老人,因為認為老人係衰人,所以欺凌佢嘅人就係好人嘞。另外,我好想知點樣可以唔公映又籌到款?」不過,秋生在發文後個多小時就刪文,隨後再發另一個寫有「當你凝視深淵,深淵也在凝視着你。~尼采」的帖子。
老人欺凌細路,到老人被欺凌

老人自己攞嚟嘅
佢只是個老人啊!!!
有冇例子
他者既藝術成就同授業啟蒙,後者先係重點

個人頭有冇比人借同點解個人頭會出左黎同牌面上應唔應該再跟個局,合縱連橫

張導才華一如滄海一聲笑既黃霑先生,無容置疑
才華冇人敢質疑
道德操守就冇曬姐
一個後生女可以欺凌香港導演會現任會長,原來佢後台係習主席
希魔巴呢句中POINT
英皇查理斯加冕徽章曝光 由iPhone設計師創作
https://lih.kg/3303833

雲加巴 薑巴
留名
又話開一周年陰森LIVE?
加拿大 、英國都係全球徵稅
uk ?
唔會CARE 你走唔走
根本無上面想留嘅人
笑死, 話尖啤係廢老
Working Remotely
終於真係派埋機票
大半個光明頂都變咗zoom仔
留港撚錦囊
小講小睇小聽小諗野
城巴930x
灣荃紅頂。聯合留名
光明頂愈來愈有危機

商台和新城須每周播至少半小時國民教育相關節目
https://lih.kg/3306358
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞