【連登 商業電台 光明頂 討論區(九十四)】

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
播泰文歌
以為播漏奶咩撚關係
有冇人知咩歌
今晚真係唔知曲定直
陶傑
2天 ·

不像同輩其他人,政治喧鬧中長期木訥的許冠傑代表了昔日的香港,至今是香港樂壇唯一垮世代、垮中西、垮顏色的最大公約數。總部紅舘七日,輻射全球四周,而且票價便宜。

74歲的許冠傑率先開拓了一種可能:以後香港或華人任何歌星,可以在倫敦、台北、溫哥華、吉隆坡開演唱會,豐儉由人,不必由香港的紅舘壟斷。

你喜歡的那個香港,日暮未必途窮,尚有餘暉閃爍在他的音樂中。只要他活着,還肯開口,那個香港(That Hong Kong ),以及莊諧並見的粵海情調,仍在那裏。
呢集唔錯,結論係

https://youtu.be/awjRs0cnTxU
9神9唱"二等公民"時19係邊???

冇可能會改變,一人之力。要發生始終都會發生,有佢都只係多一個犧牲、鬱鬱而終,又或者現真身。我比較相信會係鬱鬱而終多啲
真係頒咗獎畀19都幾撐嘅19歲
給19歲的我獲頒金像獎最佳電影!!
https://lih.kg/jHPMpS

陶傑準備
聽晚可以mark低條小器鬼提幾多次
希望19唔好再講呢個話題
但應該忍唔住講下
局已破
中間人、談判者已經無用
好耐冇見希魔兄
冇錯,本身係其中一隻𣗍子,時候過咗已經再冇身份同地位

陶傑忍到咩

你貼多啲gif好過啦

條小器鬼一定吔文吔武
不過無輪佢點死撐
套野本身處理方法有問題
唔會聽,睇你地文字直播算
唔想聽佢得戚地鳩噏,同埋放返精力喺更重要嘅議題好過

陶傑
35分鐘 ·
「你開心返啲啦,我哋而家唔做啦,不過攞咗獎啫。」日本時間午夜十二點幾,已經喺榻榻米瞓着覺,監生俾馮智政急call嘈醒,報喜話:陶生又俾你講中。

我洞悉人性世情,多年來講中睇穿之事項不知凡幾,有乜Q出奇。不過今次,吓,唔係吓哇,乜唔係「家長同意書不等於正式合約」咩?香港電影金像獎不顧血淚萬言書控訴,不顧公義,踐踏童權,對片中兩名受害人,在全球直播下公然進行第二次傷害,都幾令人髮指law我覺得。

對馮同學個攪屎棍,以上為本人睡意朦朧回應,天光前有效,明朝瞓醒我就唔認數㗎啦。講完。繼續搵周公。好無聊呀。Bye。🌄🌌🙅🏻
嘩SadButTure兄 原來你竟然有聽19
一場江湖大風暴可以預見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞