突發!《給十九》有第三位主角回應事件!

272 回覆
633 Like 17 Dislike
越爆越多黑料,好彩都仲有人有義出嚟講嘢
你都幾撚得意
依家講緊簽份嘢 根本無法律效力
而佢地用呢份嘢 聲稱有法律依據 (可能真心) 去比壓力班女喎

剩係佢地成年之後, 都需要簽過一份啦
咪就係,套戲好睇係一回事, 但佢唔理學生感受未得到所有人同意下公映就係另一回事,兩者無衝突。
香港小姐?
Kkpy 即係邊個??
其實你有病就入青山啦
原來係香港小姐

咁個班人好賤喎 明明有人唔答就呃佢話個個都簽哂
輕輕一推
我自己好早睇咗,之後先爆咁多嘢出嚟
電影的確幾好
我睇完覺得十年內人會變
但佢地嘅過去都好正常
唔需要覺得有咩問題
阿Ling同細佬都好好
阿余都係正常後生仔女 唔算黑歷史
佢哋名校原來同我讀書果陣生活原全唔同
好似用盡每一分鐘咗
我就玩咗成個中學
睇住佢地變大個同轉變覺得套記錄片真係拍得幾好
可唔可以停止你個人格謀殺 周圍喺度洗地 當人on9
今次同 TVB鏗鏘集 唔一樣

學生信任師長 / 校方有義務保護學生
(正如有學校 逼針 / 區隔0針學生 都claim自己系「保護學生」)

但校方竟然運用權力 + 有系統地聯同校外單位欺騙學生

btw,
校長幾時請辭
咁接受唔到咪接受唔到,冇其他人可以逼佢。所以呢個根本唔係問題核心,唔好借啲意spin到係啲學生唔啱。
但佢地嘅過去都好正常
唔需要覺得有咩問題

抄post唔錯?
咁樣呃人話其他人簽哂差佢一個算唔算係欺詐?
其實上庭可以告咩?告辦學機構?

肖像權又無,頂多告心靈創傷後遺症賠錢睇醫生
但其實香港小姐都有好多私人嘢係套戲度
佢竟然睇得咁開…
屌得好
欺炸
安樂拍Anita 都要揾定律師team, 怕梅大佬會搞事

外行出錢拍電影, 內行原來咁唔pro , 成件事真係錯
咩原素嘅欺詐?

份同意書?但份同意書無法律效力

點告一份無法律效力嘅文件

告欺詐之前好似必須承認嗰份同意書係有法律效力?
話佢周圍收兵
對個自閉細佬唔好
選學生會無提佢其他實際政綱,剩係focus落佢地以本傷人,自己出錢overbudget選贏
咁都唔叫做咗下把位
你真係好撚型 可唔可以幫你含
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞