李慧詩:氣在心頭,《給十九歲的我》無問過我意願

211 回覆
644 Like 17 Dislike
網上世界不要太認真
想知周導拍時代革命啲抗爭畫面有冇擺consent?
你唔好理,依家風向係張導係藍絲,總之要反
下,現實社會係咁運作架啦,講乜道德姐
有錢啲人好自然會收聲,睇下咩價既姐
勁多正皮
有無得去通訊事務辦公室投訴節目內容宣揚違法行為?
假設你講得啱啦,就係傾都無傾過就比人放左入片囉

睇下咩價?宜加係知都唔知就比人擺左上枱
有無識日文巴絲send去日本當局跟進
痴線,條友犯法仲覺得好威咁...正宗2蚊思想
外國讀uni有日放學
俾人拉去拍uni宣傳片
有出鏡有contract話願意出鏡
事後有錢收
訪問唔係俾你拍紀錄片呀柒頭
又唔撚知你套野講乜同佢本身事業有冇衝突
未計廣告果啲

瞓撚醒未?
訪問係作新聞用途
唔係作紀錄片甚至係會上畫嘅電影用途
用下腦再講嘢
哇d, 佢人品好有問題喎
作新聞用途係你一廂情願啫
人地又冇話自己係XX媒體
你比咗張自拍人唔通又預佢會放上Patreon?
我睇過套戲,我覺得套戲係好,
但係我都依然反對你哋去支持或者睇

因為我一開頭睇係唔知道原來個導演係咁樣瞞瞞下

但而家諗返,記得當初一班人喺度問阿佘ig ,有啲人仲厚顏無恥咁樣話要j,又喺度話人哋做乜唔俾IG佢。之後佢Instagram俾人公開咗之後即刻轉Private
我就喺度諗緊佢未必接受到公映之後嗰種面對大眾嘅壓力,相信佢呢段時間都未必開心,更何況係阿聆

最重要嘅係斷紀錄片係圍繞着學校重建,咁關嗰啲學生嘅私人生活有咩關係?同埋成套戲除咗嗰個老女人校長,佢哋嘅成長都係自己學返嚟,成套戲冇太大睇得出同學校嘅關係。除非你話搵社工又或者個別跟進就話姐。

仲有套戲入邊都有講佢哋唔想拍,之後佢哋有繼續拍埋落去,我嗰陣都諗點解古古怪怪冇咗後續。

話就話佢哋而家已經係成年,但有冇諗過佢哋本身已經覺得套戲古古怪怪,只係佢哋中學生嗰陣唔夠膽出聲,又或者俾人撳住嚟上。正正係咁就應該更加要尊重佢哋過去的權利
Share backup please 🙌
有啲紀錄片 會拍到路人
會有個牌話攝影中
如果唔想出就唔同在場嘅職員
或者聯絡某人 叫佢檢查有冇拍到
如果拍到佢就要剪 唔出得街
兩樣嘢無分別
張導都要講個大話扮採訪
可能個人慣咗呃人
一時轉唔返講真話
咪係 有對白出埋名
一定要經人同意啦
問題就係唔覺得自己有問題
你唔知點解大盗會採訪到人就收收先啦
唔知頭唔知路又要搭嗲
食屎狗生出嚟嘅爛屎
唔明李慧詩出黎攞彩做咩
依家又唔係裝你講啲咩 冇毀你聲譽 又冇引導你講反修例 反國安法 blabla
導演想攞佢想要嘅效果 唔會同你解釋咁多啦
雖然我唔明張導點解唔講明 可能驚佢唔做訪問?
我中學個陣都試過類似嘅野
有一日有老師話下星期有人會過黎拍我地班上堂,同一位有身體殘疾嘅同學仔
個陣我地不以為然
點知個日啲老師著撚到鬼火咁靚 又化妝 又剪新髮型 同以往個頹西樣差勁遠
過咗半年左右先知,原來係會上電影院公映,又係紀錄片黎,不過唔記得名了
雖然我地班只係路人甲乙丙
但校方都係冇如實同我地交代,係老師自己知會上電影院
所以袁國勇知唔知?可能唔知,但又點?有閪所謂咩 屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞