點解而家乜鳩戲都咁高票房

245 回覆
459 Like 901 Dislike
其實大家留係香港無乜好做姐
睇戲之前已經係少數係限聚令下可做既娛樂
反而開返關大家可以出外旅行 解除其他娛樂限制之後先可以反映真實數字
有其他娛樂仲有幾多人會揀入戲院呢?!
好老實呢期爆票房既唔係日日社交媒體出廣告叫人去睇 包場派戲飛搵明星謝票都唔會有咁既數字喇
如果好似以前咁宣傳e.g.是但電視放下trailer 地鐵貼下海報 是是但但fb ig hea出post 明日 飯戲 毒舌呢幾套一早做哂炮灰喇
呢幾套比起寒戰 無間道呢D完全無號召力
反而我見呢一年多左好多謝票場
以前真係得首映先有

另外 鏡迷好多中女都成日loop完又loop, 其實有需要咩
同唔好怕d人 講乜9香港人電影
香港真係無討論嘅空間。
食幾多間唔係問題, 問題係quality 呀
香港真係無討論嘅空間。
食幾多間唔係問題, 問題係quality 呀

你中意啦。 我反正我放棄左香港。
香港人, 電影,樓都好, 保持個quality 啦。
支持係岩
但前題要好睇先
哩啲本土撚思想就唔撚掂
係無責任架
就算我覺得你講嘅嘢係啱都好
想反鳩你就反鳩你囉架啦
咁又點?
佢食另一間咪話佢呢間垃圾囉
呢啲嘢點都有人唔同意
做乜要理佢
又冇Point
票房慘淡又話香港電影已死
高票房又話而家乜鳩戲都咁高票房

我屌你老母喇
咁大個人都仲咁小氣
金遠山同方唐鏡差好遠喎
金遠山係正直嘅人
方唐鏡係仆街嚟仲要係妨礙司法公正
明知冇人睇仲播咁多黎蝕咩 人地戲院都係做生意
你做乜去睇
LOOP 完又LOOP 係阿媽,係冚家辣,但爆票房都唔係哩啲,一套古天樂兩套黃子華?好似係
咪就係
啲新年檔無愛國電影啲黨媒已經屌緊
仆你個街我開門係做生意係要票房
唔撚係做善堂架
無人睇無錢賺嘅電影我做乜要上?

http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2023/0128/812190.html
一億票房其實只需要百零萬既人有睇套戲
其實只係證明左呢十年黎個個都唔睇華人戲
就算係西片都唔係套套過億
連登有人吹得就知咩事
你留意一下
明日戰記開畫時有好多專欄作者講到古生好慘 香港人電影

飯氣抽幾句就話代表香港人心聲

其實睇戲我由90年開始入戲院, 好睇就會入場, 咩野香港人電影, 身份認同唔係咁
竟然無人講通漲
以前周星馳年代幾錢一張飛 而家閒閒地都過百
咁好過衝去睇喬峯傳啦
其實估到劇情都可以拍得好睇
有黃子華就主角其實唔難
其實係有少少爛尾,但係幾好睇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞