點解而家乜鳩戲都咁高票房

245 回覆
459 Like 901 Dislike
毒舌大狀究竟有咩咁好睇
劇本一般
我由頭開始都估到劇情點發展
係咪而家懶係賣下呢個世界仲有公義果D野
香港人就會情感投射鳩衝去睇?
港豬D錢真係好易賺
係 咁易賺 你唔拍返部?
Legal high 好睇過佢, 張力重大,笑又好笑過佢
好睇咪好票房囉,又唔可以下下同其他戲比
咁你咪問吓你自己點解入去睇,你都有份買飛
1人婚禮反而冇人睇
試下當係記錄片咁去睇個人會舒服啲
「我估到晒啦呢啲劇本
都冇啲我估唔到嘅野,完全冇驚喜呀

香港人睇戲鍾意做偵探多過專注睇戲
爛片點解要睇
所以毒舌我都冇睇
科幻片不嬲收得架啦
你冇姐
好多戲都係會估到㗎啦,係拍出嚟好唔好睇呀嘛
你估下下扭橋扭到唔知拍乜,眼高手低先叫好劇本咩
一部戲劇本當然重要,導演點去拍,演員點去演都係好重要
有好劇本但導演拍到一pat屎,演員揸流攤一樣死
反而劇本普普通通,但導演演員一樣可以做得好好睇
當然毒舌唔講得上係一流好戲,但絕對唔差
你啱,我睇預告都已經知王丹妮係無辜
有錢人玩弄法律,應該係真凶
票價貴, 只要保證入座率, 票房自然高
其次係香港真係無乜野玩, 行街睇戲食飯落bar
相對睇戲已經算係低消費行為
最後就係無對手, 睇到呢期電影上畫, 我都會優先揀毒舌入場睇
乜睇戲唔係因為套戲好睇而去睇,幾時多左咁多因素 咩幫助香港電影發展又話香港人支持本土電影乜乜乜 情感勒索
唱好香港
其實我想講出我嘅心底話
我真係好唔抵得最近D濕鳩戲D票房可以超越左周星馳果D
因為

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞