點解而家乜鳩戲都咁高票房

245 回覆
459 Like 901 Dislike
連登仔懶完叻聽日咪又要返工沖奶茶
公道講句 飯氣攻心都唔值六千萬
現實揾唔到公義 咪投射係電影度囉
香港電影
affordable 既人多左
對廣東話電影既需求都大左
可能唔少人都覺得會買少見少
唔係到無左先黎睇掛
飯戲講移民
xx好睇過佢,張力重大又好笑過佢
想問下你依個comment係點樣回應緊樓主嘅問題?
Legal high依家戲院上緊咩?Legal high係電影黎?
唔同性質都拎黎比較?
反而係覺得經濟差, 去睇戲應該係現時外出娛樂消費最平活動
其實有冇諗過依家既消費力 咁既票房應該先係基本 只係香港停滯太耐
兩套都無睇,但真係拍咗十分鐘掟蛋糕?如果係長鏡頭班演員又表達到嗰種張力,咁哩種叫電影語言,長鏡頭本身係會悶,表演得唔悶好難,只要唔悶都會寫入史冊,但如果只係剪剪埋埋,咁就不了
飯戲有邊part探訪過移民
fg50k,但買唔起樓只好同一套戲睇三次?
連登個個幾層樓 50k買樓加睇十次戲再去轉日本輕鬆啦
認真討論
其實老實講劇情真係老套
到個醫生講大話嗰陣已經知之後佢要發奮 再上訴得直 真係tvb合家歡bbq一樣
其次係劇情嘅牽強 唔難發現最尾黃子華會贏係因為謝君豪放水 如果佢好似第一次上庭咁stop佢 輸贏都仲係未知之數
成個plot就係偷雞贏咗官司 變相個中心思想(我估啦)公義必勝 善惡到頭總有報 呢堆嘢好唔突出 甚至係表現唔到出嚟
再者 喺最尾嘅法庭戲之前 嗰種黃子華式笑話都叫做符合語境同推動到劇情
但到最尾嗰場戲 再係嗰種嘻皮笑臉就明顯格格不入 講到佢捨回初心 搵番做律師嗰種熱誠
但啲盤人同官啲對答仲係講笑話咁嘅語氣
只能夠話我自己睇到好抽離
講咁多只係想話 呢套嘢遠遠未能夠上神枱 利申我都有入場睇 但係要再刷真係唔會
你嘅盲捧只會令香港電影冇改善
如果你想劣幣充斥住成個市場嘅 咪繼續囉
但唔好拎住支持港產片個牌就邊個鬧就咬邊個
想知喬峰傳票房大收幾多
Don’t argue with success
抖音夠大把人睇
左邊兩個都唔似
仆街仲要舉埋中指, 燈力加強版
上次中完飯氣伏,唔會再入戲院睇
你有無睇過套戲
因為終於唔駛睇d合拍警匪片同匪警片。
就係佢分析哂有哂數據有哂推論都可以錯
咁先叫燈吖嘛
收皮啦分化撚
因為子華神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞