[大結局+賽後討論]ViuTV原創劇《大誠實家》星期一至五晚9:30-10:30(8)

517 回覆
16 Like 4 Dislike
個期撞到咁應
2個角色仲要好大分別喎
Yellow條Team暫時都OK
《教束》殺落《大誠實家》冇跌watt
點解上面啲高層會判斷香港永遠做唔到一星期一集?

下下得綜藝ok? 因為下下一星一集都炒唔起?

但好多外國經驗都係一星一集先好賺錢

可能關香港短視事
好似頭兩年試過當時好似唔太work?
不過當時既觀眾數量同衣家比應該爭左好多
其何況衣家好多人都係靠網上睇返
其實可以再試下
拉長返每套劇週期
唔洗第二個星期就話係結局編
討論都醞釀唔到

叫人點討論

不過快嚟快去都有個好處就係柒作都會快走

但如果扑中一套,搞好個ip,根本有排搵,個世界影視業就係咁話比你聽

台灣都有套叫想見你,香港呢? 229? 唔好笑死人啦,香港連一套劇有fans meeting嘅都冇,周邊又發展唔到,冇一星一集,其他pr Marketing 根本行都唔洗行,啲廣告做唔切,套劇播完成個月先同我出有咩用?
唔好啦
你睇百萬同居計劃
第一點你而家睇吓19歲就知咩事
研究(拍攝)要對象同意呢個係基本倫理要求嚟
大誠實家都係好有教束味道
野人好睇
故事結尾Chloe講嘅故仔就係,全馬修飲左誠實水故仔嘅開端
第一集頭幾分鐘果啲旁白係咪子豐講既?
好似係
繩角我覺得可能縮到10-12集應該會好啲(順便應該拉長幾個禮拜播,兩三個禮拜播完真係太快)
照計斬走肥腸+kb,再執執蘇麗珊嗰度,應該可以好好多
仲有 bbj變好係因為電咗髮 唔係因為食咗誠實藥
大誠實家→大家誠實
Ethics
所以咪叫Alan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞