[大結局+賽後討論]ViuTV原創劇《大誠實家》星期一至五晚9:30-10:30(8)

517 回覆
16 Like 4 Dislike
你咁講又唔係喎
係阿導演想成全Ryan㗎喎
細心諗係仲有好多位唔掂
但Thor呢個驚喜幫套劇加返好多印象分
拉返勻我第一個反應覺得套劇還好既
其實真係
我聽到Asha講話佢係真心鍾意Dee嗰陣我都停一停,諗緊佢好似唔係做咗好多好體現到愛嘅表現咋喎,仲要係藥力發揮前講嘅,咁到底係真情定假意?
我唔係黨爭喎

我屌緊佢寫到會長從頭到尾都唔係鍾意yeesa,因為yeesa只係幻愛女主嘅愛的替身
係咁講好啱

一嚟嗰期一次過經歷兩套垃圾

二嚟thor算係做得好

但你當我對同題材嘅片,我冇咁多寬容度啦,加上係tvb導演
必須承認,我睇完第一集之後其實有諗過唔睇嘅(因為KB同肥腸啲戲好尷),同埋縱貫全劇好似都係有啲沙石,仲有冇乜特別嘅大道理(不過我覺得冇就唔好亂咁塞,無謂變成超神經咁樣)
野人冇睇,ok嘛?
已經超越教束
平均計其實仲好過繩角,不過比較平淡
對比起繩角始終熱血野又有打得好睇既畫面比人個印象重d
我覺得繩角算係可以好好運用AK嗰種天然9去表達,唔係咁多人可以Carry到,好容易搞到過哂火
反而睇尋晚果集
我覺得佢仲鍾意bbj
睇live電話嗰part唔剪入去好可惜
綠豆系我自己無睇
viutv 劇集我自己會咁俾分

🌟🌟🌟🌟🌟
二月廿九 / 大誠實家

🌟🌟🌟🌟
暖男爸爸 / 大叔的愛 / IT 狗 / 繩角 / 三一如三

🌟🌟🌟
教束 / 940920

🌟🌟
打天下 / 男排女將 / 無限斜棟有限公司 / 超感應學園 / I SWIM

🌟
詭探 / 仇老爺爺 / 塵沙惑

🌚無星
午夜伴廊 / 賤民20 / 詭探前傳 / 理想國 / 黑市 / 熟女強人 / 冥冥之中

中途棄機
太平紋身店 / 季前賽
唔怪得要作一個背景出黎
仆佢個街
我一路睇一路學佢哋忍笑
臉都紅晒 白卡咁
教束 IT狗唔應該低過大誠實家
超感應高過麈沙惑真咩
男排女將同I SWIM冇可能同一range
我會擺
大誠實家 It狗 嘆息橋 係最頂

暖男爸爸 教束 二月廿九 下一格
我覺得套戲講既誠實係對自己 唔係對其他人
ISWIM應該無星
個結局幾新穎又有message
係Ranya ahjeng Nicky最尾無出有啲可惜
雖然佢哋啲線琴晚都已經收晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞