[拉花發佈期] F1 2023 季前討論區 3

1001 回覆
0 Like 12 Dislike
Benz: F1 唔用我副偈,街車V8 每副加50%
ching你真風趣
我康點會番去拍大鳩頭
Stroll:Alonso的咄咄逼人將促我進步

Aston MartinF1車手Lance Stroll表示,今年隊友Fernando Alonso咄咄逼人的性格,對他和車隊都是一種促進。

在這位兩屆世界冠軍漫長的職業生涯中,為了在賽道上取勝,Alonso的爭強好勝和義無反顧是出了名的。

雖然有些時候Alonso的戰術在他效力過的車隊中引起過內部人事鬥爭問題,但是Stroll表示,他很高興有一個能夠把自己推向極限的新隊友。

當被Motorsport問及Alonso到來的影響時,他說:“如果沒人推動我,只是隨便跑跑,那不好玩。”

“我認為你肯定想要一個發揮出最佳水準的隊友。這意味著如果你表現得比他更好,那就真的拿出你的最佳水準了,反之亦然。”

“當你沒有把最好的水準發揮出來,你不能懈怠放鬆。你必須更加努力。我想,最終這是你希望車隊有的表現,車隊也需要知道你們是否互相鞭笞,始終能把賽車和整體能力的全部表現出來。”

Stroll說,在Alonso來到Aston Martin之前,他並不瞭解這位新隊友,但他非常喜歡與西班牙人一起工作。

“我們已經一起相處了一些時間,只是聊天或者車手巡遊之類的場合,"Stroll補充說,"他是一個好人、一個偉大的車手、一個天才。”

“當像他或者像Seba(Vettel)這樣的車手來到車隊,他們總會有不同的想法或以不同的方式駕駛,也許對賽車有不同的要求,這總是很有趣並且令人興奮。聽聽那麼有經驗的人怎麼評價賽車總是好事。因此我絕對期待他加入車隊,期待與他合作。”

與Vettel共事的經驗

Stroll在Aston Martin車隊與Vettel共事了兩個賽季,他說這次經歷讓他受益匪淺。

“我認為那是很好的經歷,”Stroll說,“他經驗非常豐富,而且非常有才華,他可是四屆冠軍,這足夠說明一切了。”

“這段經歷真的非常有趣。我的意思是,他坐在車裡就是競爭者,但我認為他推動我理解了不同的事情,比如如何對待週末,如何調整我的工作理念,並成為一名更好的賽車手。”

“在這方面,我僅僅是旁觀他怎麼做,就從他那裡學到了很多。他也肯定促進了車隊的進步,並帶來了他在其他頂級車隊的經驗,比如Ferrari和Red Bull。”

”我認為(這些經驗)影響巨大。另外,撇開所有這些,他在賽道下是一個很酷的人,而且人超級好。這使得我們合作的兩個賽季更加愉快。"

Source: motorsport

到時就唔會係迫到只係唐仔咁簡單
重有三年時間,睇下康打有乜嘢收埋想搞啦
唔覺得康打呢個時候係完全放棄F1嘅
只係公司班膠層似係為咗利益嘅嘢而拗唔掂數,所有嘢變得確認唔到
當然搞唔搞到就另一回事嚟嘅
但係三年時間,乜都有可能發生
大頭Vs大Stroll

唸起都夠好玩
lm
首先大頭係隊 康打已經唔會考慮
其次大唐同平治有關係
而且AM街車都有用平治偈
點會飛起平治
其實無左大細牛,康打仲會唔會有心繼續玩F1
唔玩咁日本車手點算
Gene Haas好老闆嚟喎

俾筆錢放權俾Gunther搞
又唔干預車隊行政

Haas雖然都係由尾數上嚟
但係唔好唔記得Haas之前有幾多細隊都係做幾年撈唔掂要轉手

Haas F1起碼宜家係財政上係可以自己sustain到

即係唔會賺咩錢
但係起碼唔會蝕

起碼好過Glazer之流
買完隊嘢搞到變商業機器嚟供養班主荷包
老老實實

二世祖係需要啲壓力

宜家有個勁人肯放錢落你袋
點都好過拎份糧之後由得你
但係康打同MCL jam唔到先似主因

MCL要康打跟佢哋個模具大細整副計
之後康打整個嚿屎俾佢

牙朗係個格衰啲啫(公道講句
講到圖俾唔到壓力佢
點講

圖係粗似各有各玩

朗似係過嚟擺明踩埋粗條界
Puma —> Castro
Tezos—> N/A
Esso—>Mobil
HRC—>Honda
Citrix—>ROKT
“我認為你肯定想要一個發揮出最佳水準的隊友。這意味著如果你表現得比他更好,那就真的拿出你的最佳水準了,反之亦然。”

但如果跟佢呢個講法,係睇佢有冇心想比圖發揮得更好
力已盡
搭緊車好難寫字
漏咗塊地板都變咗少少
2022 嗰張係開季定完季嘅圖黎
Don't know, don't care
季前同完季部車有唔同
2023 張圖個floor 同side pod 附近嘅唔同會唔會係2022 後期裝左upgrade 嘅款
牙朗果幾年係麥拿倫首席四二六黎
句句腰康打腰到入心入肺
唔存在單單同老麥jam唔到咁少事
佢當初入F1係有優惠價
同埋佢用埋拉利啲次貨
貴極有限
佢好彩20年有舒仔揸車
搵到水喉科水 如果唔係佢應該挨唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞