[HKIFF47]第47屆香港國際電影節集中討論區

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
睇咩地區同買咩戲 開閉幕同比較熱門既唔係排頭位都係預左排住隊上網㩒 大會堂就睇你要少人少櫃位定多人多櫃位 上年第一次排文中比想像中快 但係今年開翻關預埋班大陸文青加多腳埋黎就可能要再預早少少
有片商表明買左,JustDistributionHK即將上映
本書係咪放映場地先有,其他戲院冇?
aftersun會唔會上正場?
播開影展片嘅先可能有
太古ifc金鐘可能有
啲人話大媽專睇華語片,今年咁多場有排玩
好彩free seating都叫有機會調一調
n年前cine fan睇童年往事遇着佢,開場起碼擾攘咗15分鐘

悲情城市rip
我通常都係睇西片,唯一中同場就係睇 窗外
坐到中間都聽到佢向後面入口搞嚟搞去
大撚鑊啦今次 當年係PE 6院頂行比佢嘈到睇唔到戲
《海鷗來過的房間》 InDPanda 5月都有特別放映
https://www.instagram.com/p/CporqLXPI_q/?utm_source=ig_web_copy_link
搶到先算
行兩步去大會堂拎啦
同問 驚搶唔到
【#第47屆香港國際電影節】香港國際電影節 x Moleskine 置地遮打期間限定店 📌⁣

香港國際電影節 × Moleskine 置地遮打期間限定店昨日已經正式開幕喇!而今屆開幕電影之一《#命案》嘅一班主創同演員已率先去咗鋪頭睇鄭導演嘅展覽,同體驗對白燙印服務,仲即場定制咗一本專屬嘅筆記簿,大家都愛不釋手。🫶🏻⁣

另外,焦點影人鄭保瑞特別版筆記簿裡面有兩張十分精美嘅postcard~大家買筆記簿嗰陣,打開封面就見到㗎喇!📖⁣

今年,電影節再度聯乘多年來合作無間嘅意大利品牌 Moleskine,推出焦點影人 鄭保瑞特別版筆記簿,並將Moleskine置地遮打期間限定店設計成紀錄鄭導演光影旅程嘅展覽。✨⁣

由即日起到4月30日,如果你買 Moleskine × HKIFF47 焦點影人 鄭保瑞筆記本,可以喺Moleskine置地遮打店免費選擇鄭保瑞導演語錄及其作品之對白燙印服務🪄⁣

3月30日至4月10日,電影節約定你!🤙🏻⁣
知唔知邊套有正場?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞