[HKIFF47]第47屆香港國際電影節集中討論區

1001 回覆
12 Like 1 Dislike

有冇人去過電影資料館睇戲,有咩評價?
同art center差唔多level
第一次去文化中心大劇院睇
想問張飛住坐stalls段,但係上網搵番文化中心個座位表stalls有分1同2,咁到時坐嘅話係咪1 、2是但坐其中一個?
究竟30號場命案要幾早買先會有stall位
我諗係計落撳落車仔時間 我10:02 係stall
1007都係stall
點解扣完分仲要加錢先拎到張飛貴過原價
2張喎
d分唔值錢,好易賺
任坐就得
明白了,唔該晒
舊戲啦 始終唔多機會可以係大銀幕睇
【#第47屆香港國際電影節】怪異、荒誕、驚慄的另類選擇 👻👽🔪⁣

第四十七屆香港國際電影節為喜愛怪異驚慄、黑色荒誕以至血腥暴力的觀眾提供另類選擇,在「我愛午夜長」環節選映多部離經叛道之作,創意超越界線,任想像力突破規範。⁣

丹麥神劇《醫院風雲》成為影迷必睇之選,Dogma 95大師拉斯馮特爾相隔二十八年為轟動全球的經典譜寫最終章,拍成五集《醫院風雲:出埃及記》,絕對是影迷引頸以待的盛事。新情節與舊畫面構成時空交錯的敘事,夢魘和招魂等靈異事件與權力鬥爭交織並行,在大銀幕上整輯一氣呵成,是不可多得的觀影體驗。⁣

拉斯馮特爾拿瑞典與丹麥的深層矛盾大開離譜玩笑,《轆地魔》(2010)法國怪導昆丹杜皮埃在新作《鬼鼠鼠咳煙戰隊》更大肆發揮黑色喜劇神經,以五位貌合神離的超級英雄對抗宇宙魔王毀滅地球的主線,扯出多個既荒謬又恐怖的無厘頭故事,把觀眾殺個措手不及。《技術者們》(2014)南韓導演金泓善的最新力作《獵狼行動:屍殺號》,將貸櫃船變為人間煉獄,血腥暴力指數爆錶,情節超乎想像,令人血脈賁張。⁣

第四十七屆香港國際電影節節目詳情請瀏覽網頁www.hkiff.org.hk。門票現已公開發售,公眾可透過城市售票網購買。⁣

#醫院風雲出埃及記 #鬼鼠鼠咳煙戰隊 #獵狼行動屍殺號⁣

———————————————————————————⁣
🗓️ #HKIFF47 | 30 MAR - 10 APR 2023⁣

#HKIFF #香港國際電影節:https://www.hkiff.org.hk/
你睇下想睇嗰啲仲有冇位剩先
點解咁多負皮
你可以揀下主題, eg 愛情、幽默
呢個係個網有

又可以純粹就自己時間,揀落望落ok 既睇
利申冇負皮你,但伸手黨係抵負
爭位都冇咩可能,呢到moon得po應該都買晒飛

IFF fb每日有寫唔同session簡介、有節目策劃推薦,真係冇頭緒咪睇下囉
我仲早過你俾埋錢都係得circle
其實你咁樣問問題無論喺邊都會收負皮
口味準則人人唔同 點知你鍾意睇咩呢
有啲受歡迎電影加咗場,聽日開始賣飛
可以留意下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞