DC宣布全新計畫「10部電影和影集」 驚見2位蝙蝠俠

180 回覆
11 Like 79 Dislike
dc嘅電影黑媽媽比狗睇
一開波啲戲都ok
Watchmen+BM三部曲
係後尾要抄marvel先出事
休斯表示期待
呢個先係佢最想要既dc
都冇心去發展角色 唔收得就重拍
將DCEU當做漫畫出咩
每隔幾年出一個volume
點解reboot極都仲係有Waller 呢個肥黑女人
黑亞當唔太好睇,無啦啦一堆無頭無尾既角色,劇情好散,人物描寫平面

而且Rock條友又霸道,太想搞超人-黑亞當宇宙,唔係為咗拍一套好電影,而係想證明自己搞到一個賺錢既IP
The Rock 終極目標係一個打哂成個DC宇宙

蝕到仆街wo,唔係之後迪士尼套奇異世界仲激,差d做到年度冠軍la
一位是黑人另一位是跨性別
佢有解釋過
一個10年計劃,演員年齡好重要
同埋片酬只會愈嚟愈高
所以Marvel點解要retire三巨頭

觀望下無妨,又唔會少忽肉
到時好睇咪支持下
唔好睇先再屌都唔遲
當007入面個M咁睇啦
咁咪睇下佢會唔會recast埋aquaman flash 同wonder woman囉
再講rdj做im果陣都唔細 9up啦條垃圾根係到
完全唔吸引
但係留aquaman同Shazam喎
DC : 失控多元宇宙
rdj拍im嗰陣係Marvel孤注一擲嘅戲嚟
雖然佢哋有講過話有計劃拍落去
但都幾肯定嗰陣無諗過咁長遠拍10年

你見im都只可以拍爸爸形嘅角式
年齡限制劇情係無可厚非
仲以為pattinson嘅batman會畀人cut埋咁樣獨立拍仲好
其實呢個出發點本身就錯晒,成日以為英雄電影就係爽片,一堆打呀打,有需要先整個起源故事

明明DC前人既Watchmen同路蘭Batman已經好清楚,甚至Ironman第一集,都係花心思去營造角色, 觀眾先投入到,特效同打鬥唔應該係重點,Rock係本末倒置,不過睇佢過往既電影風格同票房,就唔難理解佢咁相信呢套
都唔係做返am,轉角喎直情
但依家留shazam 拍中年batman
條友完全係自打嘴巴
唉 唔好掛
獨立宇宙咪好,搞衰埋獨立電影就gg
同埋joker the batman係寫實派
無超能力之類,同埋可以用自己節奏去拍
然後雙軌繼續搞JL
flash 重啟多元
舊batman角色客串
大力推bane henry,咁咪perfect

明明marvel唔掂,係機會黎
夠唔夠dark先
算9數啦,寫好左個劇本華納班契弟一定運用權力改呢改路,好睇嘅cut哂佢加一堆「賣錢元素」入去,最後變垃圾
超人點都夠時間拍最小十年啦
傾唔掂數就搵借口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞