真係鄧啟德d業主慘…

230 回覆
93 Like 228 Dislike
去豪宅返工
夠哂近
仲有果d咩大橋呀、碼頭呀配套都變哂垃圾
錯在俾地鐵中咗攞嚟搞
因為華富起先囉

啟德買樓嗰陣預期係商業用地
最後變左簡約公屋
其實好似唔係地鐵做
本身都話單軌係獨立公司

屌, 佢唔起單軌過河
咪起返條橋行車囉
DKLM, 而家搭巴士要兜個圈先去返對岸
行路? 認真真係要啲酒店住客行1km 過對面? (方艙流標嗰塊係酒店地皮)

真係學上面巴打話齋, 唔單只係啟德損失
本身觀碼一帶交通都會有改善, 唔洗下下步行行返出觀塘站
連九龍灣magabox 嗰頭都有得益
落還落
正如好多人都會去葵廣, 但如果屋企樓下商場係葵廣, 我諗唔係個個都想

同埋我都係覆返話咩有公屋仔配套
現實就係無需要
咁日日揸車出入咪得, 出面整啲咩變成點都無影響架

好似wetland隔離天晴天恆咁, 閘入面咪又係自成一角
公屋妹夠貼地
揸咩車出入呀, wetland 6個單位先1個車位
另外大把人住太古城都係搭地鐵 繁忙時間出中環揸車一定慢過地鐵

另外都係嗰句, 係睇先後
wetland 買嗰陣已經知對面係公屋啦
所以個樓價都反映左
再嘈去半山起公屋添呀
元朗一分錢一分貨呀ching
原來要靠公共交通工具架, 咁學咩人睇唔起公屋仔

講到尾咪係影響樓價, 買樓包保值咩

當初夠話八萬五, 反口又唔係第一次, 信政府唔驚咪中哂伏囉
我想問嘈個班仆街本身住係邊?
係你啲公屋仔先覺得一定要揸車出入啫
唔怪得公屋仔打飛機係拎公屋車場多靚車
公道d講
你都幾無知
講到咁撚高尚, 咪死死地氣同公屋仔一齊逼巴士地鐵, 有幾撚高尚呀

一唔啱聽就公屋仔, 蠢撚到咁抵俾政府呃啦
新加坡又贏
睇吓啟德同黃竹坑 躍動乜9 乜9大愚都係幫地產商賣廣告 呃人買樓 煲貴地價
都唔明啟德啲業主嘈乜
送堆窮人去先可以顯得到佢地有錢, 先有飛機可打
如果一尾愈起愈貴, 我怕班現有業主自卑
個區私樓供應少左先有得升下
大家都係賤種狗爭咩?
當年泛民搞出黎大家一齊食
沙田火車站一帶都係私樓, 瀝源邨要行10 分鐘以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞