真係鄧啟德d業主慘…

230 回覆
93 Like 228 Dislike
睇見班藍屎紥紮跳係幾過癮
入得政府做就係求hea
做得差咪最多俾人投訴下
wfc 求其規劃下改少少交功課就得啦
照舊薪厚糧準

上面落order要起公屋咪起囉
pitch俾想起公屋嘅官聽,揀啟德啦
就算住公屋都可以坐擁私樓條件

更何況而家仲有地産佬企出嚟支持
話之你班業主喊苦喊忽啦
由知起啟晴邨已經唔考慮啟德 根本係騙局
有幾慘,大量新移民後生人妻供應
咁興建骨灰龕堂 建老人院囉 唔鍾意就移民去英國尾國佬到 唔好阻香港發展!
奧運同荃西算唔算係港英遺產?
住德朗咪係,住跑道區就爽死
買樓要買附近無爛地既地方
民主社會嘅話,反對派會追住個獨立調查,想耍都冇得耍
新鄉港嘅獨立調查🤭
唔怪得啟德個名唔撚改
其實啟德長線持有應該唔差得去邊既
話晒市區地,地點又好,點都罕有值錢過新界
當然同一開始CBD2 比一定差左幾級
但當其他港九屋苑一直老化之後
就會凸顯到啟德個防守力同價值
點都應該貴過將南、荃西、大西北呢啲一截
用依家樓價計 二萬幾呎價買近地鐵站應該都算合理?
但如果用三四萬蚊呎去買跑道區反而中伏機會大啲
有床蝨
反正都係同高級天龍人住有乜所謂
點解唔係金鐘起返幾間公屋?
遲早問題 養幾班南亞仔整臭佢
其實唔止啟德啦 香港好多新區規劃都好差
每屆政府任期都係為咗交功課
長沙灣海旁果邊一樣係咁 百億地王維港匯
同埋匯壐周邊夾住成堆公屋樓望樓
康城話就話全私樓 點知棟棟都超高密度
交通塞撚到傻
好小小既荃灣西私樓區就一路搞唔掂條屎渠
次次行過海邊都聞到臭味
望番轉頭以前美孚太古第一城樓雖然舊
但港英政府規劃果時真係人性化好多
配套交通同生活環境搞得好
更加唔會周邊整幾棟公屋來分享資源
香港長遠發展係融入大灣區…

習近平總書記在中國共產黨第二十次全國代表大會上報告指出「推進粵港澳大灣區建設,支持香港、澳門更好融入國家發展大局,為實現中華民族偉大復興更好發揮作用」。今年《施政報告》的其中一個重點,是對接國家戰略,增強發展動能。

大灣區建設是香港更好融入國家發展大局的最佳切入點。特區政府會繼續以香港所長,服務國家所需,積極推進大灣區建設,加強香港與其他大灣區城市之間的互聯互通,為國家發展作出更大貢獻
依家唔係貴過將南荃西大西北一截咩嘉峯匯the henley 一律25,6k up,啟德方便又唔夠奧運九龍站,貴又貴過人,供應又多過人,配套又無,公居屋又多又方便過你,租值反映到啦,個yield 2厘都無,得個名靚有鬼用咩大把港島新盤防守力重強,十年都無郁過,天后維峰21-6k,筲箕灣譽都18,9k,銅鑼灣曦巒23k,呢啲租值又高,咁多香港人租30k樓咩,全部都expat住,我公司d鬼佬海都唔q過,有正常回報既港島樓都唔係輕鬆上30k,除非有一日最搵錢嗰班金融公司搬晒過海
之前個d全部都mega屋宅幾十棟但係成個區規劃好晒,有交通有社區配套,依家有地就鳩起,起完先諗點放配套,成條跑道有十個唔同樓盤中間再插d難民營咁既方艙青年宿舍
安達臣山上邊最攪笑連最基本嘅交通都未攪好就掉哂啲人上山住,最後連條東換九線都無埋,日日屌老母都無一個政府部門理
自住旁邊多d公屋,生活配套都一定好過商厦
自住驚西,又有平價雞叫,正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞