真係鄧啟德d業主慘…

230 回覆
93 Like 228 Dislike
Plan緊點樣融入國家發展大局呀別為國家添煩添亂
啟德坊贏在樓齡新差不多廿年,配套好(依一刻差,但過2年起好一定處)
奧運同九龍站贏在去中環銅鑼灣一帶方便,同埋少公屋(九龍站無,奧運有少量)
呢度只講啟德坊,跑道區就算吧啦
下但啟晴德朗班賤種本身14年就係度
咪亂講 連登仔最自豪住公屋
仲有2年時間比政府起
個個做嘢那那西西
單軌鐵路有plan但係規劃階段冇預留位置
其實真係低級錯誤
有預留啦

以前去過啟德見佢寧寧舍舍有個位有鐵絲網圍住 (啟晴德朗商場中間)
天龍人梗係要住啲高級地方
你地啲啟德人係唔係唔滿意呀依家
自住驚閪?
成班公屋白卡, 又雜
公屋就多爛仔黑社會, 附近環境都危險左
再生仔入埋附近校網, 附近學校都雜晒, 學生俾啲公屋街童蝦
點樣驚閪法?
真係自住仲慘過投資啦
plan俾公屋戶都用到既配套你覺得會幾高級?
發展快開堆兩餸飯俾你就好開心?
你真識野
上面3個港島盤係13,14年既樓個陣已經係呢個價

奧運得海富幾座,格離富榮不嬲係居屋樓王,同埋個個位同真正”奧運”個幾個屋苑維港灣個邊完全無相交,加上公居屋人哋又係到耐過你,點同啟德話加就加,加係個站格離
人哋本身預係高尚住宅區洗撚要你啲公屋仔配套咩
人哋依架就係厭周圍都係公屋仔同埋三流公園聚埋晒啲污合之眾
政府當年吹到啟德係會取代中環架你會唔會話中環多大媽舞公園、領匯商場、垃圾街市可以推動中環發展?
有冇發現近年發展pattern都係呃完有鐵,啲人搬晒入去之後條鐵就消失

安達臣又係

啟德又係

白石角好少少有張2030支票
啟德好彩只係少一條鐵
如果兩條鐵都無起
依家好多人才進駐喎
咁就死得啦,1314年去到18年個市升到咁都可以郁都唔郁
啟一OASIS個D衰衰地就算開賣個價唔係平但都有升
咪係
唔通太古城 杏花邨又話無街市咩
人地落去AEON 買啦

公屋仔比個領展商場佢地都話太高級
要返啲up dup 死場
奧巴瑪既野都比侵cut哂
唔少住太古城咪又係落西灣河買餸太安樓食嘢

高尚屋苑本身圍住哂,車出車入根本唔洗同外面接觸

都仲係睇唔過眼,有本事咪去買淺水灣囉
講到咁撚高尚點解唔賣撚咗佢, 搬去山頂九肚山貝沙灣住
sor, 貝沙灣隔離都有華富邨, 又唔見啲人出嚟嘈
其實真係講唔通 唔起話係成本考慮
但其他大白象就幾十億幾十億咁起
支持 特區政府 依法施政,要為國家大業,敢於犧牲
連登仔個個fg 50K唔係大陸人比邊個住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞