Uber 評分

71 回覆
4 Like 1 Dislike
比4分你等你下次易啲叫車咋,你估5分就係好?5分係啲司機眼中,你係新客,有機會係警察放蛇。

3.6都叫高分,上次返屋企都被個司機問係咪放蛇

係你太低分覺得你放蛇

我係因為無車返屋企先坐佢返去,所以坐得少

岩呀 上次同個司機吹水幾好傾
臨走個陣佢話我太新五分好易比人以為我放蛇
所以比低少少我

最後個次坐佢都係咁話,話我坐得幾次個分又幾高,所以比低少少我掛。 有次仲教個司機用google map 返屋企
比4分你等你下次易啲叫車咋,你估5分就係好?5分係啲司機眼中,你係新客,有機會係警察放蛇。

3.6都叫高分,上次返屋企都被個司機問係咪放蛇

係你太低分覺得你放蛇

我係因為無車返屋企先坐佢返去,所以坐得少

坐得多少次同高唔高分冇關
我都無得睇自己分 係咪中咗bugs
有時 call uber 仲攰過坐相熟的士

上車已經唔該前唔該後,仲要搵計傾

的士我一上車就大覺訓
4.8分
有禮貌 朝早上車講早晨 落車講唔該哂 加油呀
同司機吹水 又教下佢地點玩信用卡草里數 傾下車經
其實識得互相尊重就唔會評你低分既
有時 call uber 仲攰過坐相熟的士

上車已經唔該前唔該後,仲要搵計傾

的士我一上車就大覺訓

其實你都岩 有時真係唔想講野 冇互動就扣人分咁樣唔得
搭左應該 >200 次
4.89 分
搭 uber 係如果你當個司機真係司機咁樣對待,你就一定比人評低分

唔當佢司機唔通下下當佢老死?
老死車我唔會收錢啦
算把啦仲uber 我搭短程又要比你地評1分比我又乜乜柒柒話蝕埋油錢 咁我搭的士好過啦
搭長程更加唔使搭uber 的士差唔多價仲要熟路肯踩肯去 call van分分鐘仲平
有本事咪叫uber cut晒所有20km以下嘅單囉
唔係鬧緊樓主 純粹見到uber po入嚟鬧吓交

利申 搭咗>50次 評分4.02

無可能同的士差唔多價,的士一公里$8.5,uberx一公里$5,愈長程uber愈平,基本上入大東北大西北機場最少比的士平幾十,仲無行李費電召費寵物費回程隧道費

Btw,我自己有做司機有做客,uber唔同的士隨街接客,uber去pick up點接係要成本,基本上從接單到你可以上車最少用10幾分鐘,好彩既嚮附近5分鐘內接到,但好多時塞車,燈位都用好耐,最後到左仲要打比班上帝等佢斯斯然咁落樓上車,隨時用20分鐘以上先start trip。仲未計唔識用手機亂擺位置要司機兜同搵既人,以uberx而家呢個賤價價,10公里司機大概有$60-70,5公里以下得30幾。計埋塞車做你一單可能用半個鐘先收你幾十蚊,扣埋油錢司機基本白做,仲有d唔跳錶既基本蝕做。

做得uber都係為左搵d錢,無邊個係義工心態,當然可以話食得咸魚抵得喝,所以司機咪比低分客比其他司機決定接唔接張單,唔介意既咪接黎做。另外客/司機比1星既話以後唔會配到對方,所以如果客成日比一星司機都會好難叫車。

Btw,我自己做客做司機都係99%比5星,但同樣大部分時間會唔接d 4.5分以下既單
最過份係機場返東涌既客,因為第2次入carpark1係要比22$

啱啱㩒落去睇價錢 的士短途係貴過uber 但長途短加長減一定平啲 依家加咗價唔肯定 但站在價錢上嚟睇uber真係冇吸引力
算把啦仲uber 我搭短程又要比你地評1分比我又乜乜柒柒話蝕埋油錢 咁我搭的士好過啦
搭長程更加唔使搭uber 的士差唔多價仲要熟路肯踩肯去 call van分分鐘仲平
有本事咪叫uber cut晒所有20km以下嘅單囉
唔係鬧緊樓主 純粹見到uber po入嚟鬧吓交

利申 搭咗>50次 評分4.02

無可能同的士差唔多價,的士一公里$8.5,uberx一公里$5,愈長程uber愈平,基本上入大東北大西北機場最少比的士平幾十,仲無行李費電召費寵物費回程隧道費

Btw,我自己有做司機有做客,uber唔同的士隨街接客,uber去pick up點接係要成本,基本上從接單到你可以上車最少用10幾分鐘,好彩既嚮附近5分鐘內接到,但好多時塞車,燈位都用好耐,最後到左仲要打比班上帝等佢斯斯然咁落樓上車,隨時用20分鐘以上先start trip。仲未計唔識用手機亂擺位置要司機兜同搵既人,以uberx而家呢個賤價價,10公里司機大概有$60-70,5公里以下得30幾。計埋塞車做你一單可能用半個鐘先收你幾十蚊,扣埋油錢司機基本白做,仲有d唔跳錶既基本蝕做。

做得uber都係為左搵d錢,無邊個係義工心態,當然可以話食得咸魚抵得喝,所以司機咪比低分客比其他司機決定接唔接張單,唔介意既咪接黎做。另外客/司機比1星既話以後唔會配到對方,所以如果客成日比一星司機都會好難叫車。

Btw,我自己做客做司機都係99%比5星,但同樣大部分時間會唔接d 4.5分以下既單
最過份係機場返東涌既客,因為第2次入carpark1係要比22$

啱啱㩒落去睇價錢 的士短途係貴過uber 但長途短加長減一定平啲 依家加咗價唔肯定 但站在價錢上嚟睇uber真係冇吸引力

價錢反映舒適程度囉
如果純粹睇價錢,貨Van一定最平
但係行 龍翔道你個 籮柚會開花
我話你係想舒服啲去到
還是純粹去得到就得囉
搭左應該 >200 次
4.89 分
搭 uber 係如果你當個司機真係司機咁樣對待,你就一定比人評低分

老死車我唔會收錢啦

又一個非黑即白既傻仔
上網 search 下咩叫共乘再出聲啦

咩叫共乘?
搭左應該 >200 次
4.89 分

老死車我唔會收錢啦

又一個非黑即白既傻仔

咩叫共乘?

痴撚線搭個車洗唔洗同埋個司機含撚啊
搭左應該 >200 次
4.89 分

老死車我唔會收錢啦

又一個非黑即白既傻仔

咩叫共乘?

搭左應該 >200 次
4.89 分

老死車我唔會收錢啦

又一個非黑即白既傻仔

咩叫共乘?

我坐得擺明當佢司機啦
上面仲好笑.要人搵水吹都痴撚線.好似評分高唔洗
錢禁
上年日日搭
知個俾分系統點玩之後
基本上人地唔係俾5分我
我都唔會俾返5分人
呢啲嘢互相尊重嘅姐
我做乘客 冇特登R水吹
正正常常搭程車
一樣高分

冇撚錯,互相尊重就夠啦
比錢搭車仲要幫個司機含撚 驚個司機唔開心 痴撚線港奴
你應該唔夠禮貌 我搭>30 程 多數都係60蚊,4.8分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞