[LIHKG] Galgame推薦及討論區 86 YUZUSOFT 天使騒々 RE-BOOT! 4/28 発売

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
https://twitter.com/kakao_3percent/status/1628001591709278210

上面講起就諗起雪女作者
唔gur自己心血比人漢化任睇
先咁耐都唔出2
見到咩事了 on99

2023/02/19 有人在櫻之刻劇本家SCA自的推特下以我們的名義詢問能否允許我們做漢化版本。
如今事情已然鬧大,官方回應稱禁止不經允許翻譯,組內成員多人身處日本,
鑑於繼續推進這個坑帶來的風險不可預知,
遂經過大家投票決定放棄此坑,這就是我要說的第一件事。
(PS:我不理解,這人什麼目的啊,看不慣我們漢化所以去官方面前告狀?)
但請大家不要著急,櫻之刻的漢化仍然會在不久的將來和大家見面。

https://twitter.com/gentenseigetsu/status/1627248539855380481
https://bbs.kfpromax.com/read.php?tid=980041&sf=37c
唉…我屌啊
咁搞即係櫻刻漢化永遠閒置
不意外
眾所皆知牆內人最鍾意玩串個party
有事就縮
先唔講冒唔冒認
但如果想櫻刻光明正大咁漢化到嘅話同sca自交涉會唔會係最好方案,雖然佢本身知比人無斷翻譯但佢都無公開指責(直到今日為止)佢有心唔搞死你嘅話可以唔回覆個支那仔繼續默認漢化嘅存在
但佢出埋聲明嘅話擺明要打壓
如果佢想多啲人接觸又買正版嘅話咁不如同漢化組交涉比佢地唔提供遊戲剩係比提供patch但不可牟利會唔會好啲呢?
大家點睇

咁樣答唔答到你
第二隻了
可能過幾日話 Dlsite出中文呢
我都想
唔可能la,中文化=開新市場去第度賣
有利益同稅收問題
對遊戲公司來講一定唔會話

[好呀!你肯做義工呀!!
我賣多d game
我多謝你都來唔切呀!]

你可以諗下有d遊戲官方漢化後放上steam
全世界賣個d game
其實過程做左好多野(例如刪減遊戲內容)

仲有最重要既法律問題
比人將死
又ban漢化,但又唔出多國語言版
可摸耳順便解釋下點解白昼夢上steam要自我閹割
但成堆h game 18+預覽圖上steam都得
咪就係緒乃唔鍾意我地
一開game你都會見到個警告寫明only Japan sale
你就知道佢哋冇諗住開拓海外市場
japan sales only其實係講緊果個版本只限日本賣
唔係唔開海外市場咁解
J咗佢十年以上
功力深厚,配痴女熟女角色一流
因為steam個審查好濕鳩,索性cut哂啲r18快啲上架仲好

刀啱?
真係十年櫻之詩百年櫻之刻了
把聲不嬲都啱,配啲3-40歲人妻熟女角色最正
牙閃都鍾意舊世代既聲優

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞