[月經] iOS集中討論區 (223) 16.3 , 15.7.3 , 12.5.7

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
請問ipad mini5點check 健康度?
過左care
想換電而家幾錢架?3月加價?
但13都會咁快壞?
每次啲上一代嘅機update咁新一代iOS 都係咁㗎啦,唔單止iphone 、iPad 、Mac 、watch 都係一樣。總會做啲小動作(暖蛋、食電)令到用家覺得手上啲器材好似有少少問題,係時候要換機啦。但係其實用家只不過係更新咗個iOS ,咩都無做過。根本未更新之前都無呢啲問題。
我部iPad pro 10.5都想換
成日無啦啦跌好多電
電量都無改到
冇壞到, call 到 Siri 但熄唔到 Mon 但又開到 Mon
攞去整 佢又唔 backup 啲野一定冇晒
都用左兩年幾
升左ios16後 有d game 會lag 之前ios15個時唔lag
電都用多左
如果3月換電加價就而家去book 好過
係懶同見又唔係用唔到
lihkg又變到好食電 屌
無線叉電係咪對粒電傷害大過用有線叉電
更正

熱力對粒電有影響
原裝相機拍片都會飄
前光後暗 有啲細條啲嘅嘢入鏡就會見倒佢飄飄哋

不過係開camera失焦呢下真係好煩
試過想影隻貓企喺我心口獅子王咁睥住我
點知一開就blur 對得焦嚟佢已經Lam緊隻手
我部iPad mini當年就係比個iOS 8收皮
插mac/win backup
我部Air 3都跌得勁快
有衝動想換部ipad pro 12.9
13 pro 仲用緊15.4 升唔升16好
如果用mac, 有個椰子app 可以check
我11 pro用緊iOS 16咩事都冇,13唔怕啦
https://www.macrumors.com/2023/02/19/apple-ios-17-developer-beta-crack-down/

Apple Moves to Prevent iPhone Users From Getting iOS 17 Developer Beta for Free

之後冇咁容易得到「開發者版本」,頂多等公開測試版
iOS 16.3.1一路用一路叉,粒電成日都叉唔上,Hold住90%唔上唔落,又熱 已經用原裝火牛同線嚟叉

之前16.3都仲好地地
屌喇星iOS16真係好撚垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞