[月經] iOS集中討論區 (223) 16.3 , 15.7.3 , 12.5.7

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
半日都頂唔到 垃圾14p
算,exchange有啲有限制唔俾用簡易密碼
mini個mon只要你用過120hz就有少少難頂
mini 好似起碼都係 no air gap?

睇返 60hz iPad 真係睇唔掂
有無人90% 電好爭扎3月前換唔換電好
我慣左rotate lock
但有時開app switch app都rotate到的
以前ios15冇試過
16就咁
bug
個 "專注模式" 真係唔掂!
明明 16 同 16.1 都正常, 但去到 16.2 就有問題...
我打過Support Hotline, 佢地承認有Bugs, 話會喺 16.3 fix...
點知16.3 都仲未 fix!
遇到咩問題?
有冇人用緊最新嘅iOS 成日用用下自動lockscreen
好L煩
1) 例如我 create 一個叫 "Home" 嘅模式, 加 "在此位置期間", set 咗屋企個地址 ..
咁 16.2 時, 佢唔識喺 00:00-07:00 呢段時間轉去 "請勿打擾"... 我就喺"Home" 嘅模式加返每日 07:00-23:59 ... 點知就變咗長著, 就算離開屋企好遠都係著住.....
最恐怖係, 唔喺屋企時, 我人手熄咗佢, 佢又會自己開返....

2) 明明 "允許通知" 無 allow 任何 App, 或者只 allow 一個 App, 其他App 都照彈通知 ....
我一直有個work focus, 用咗5 個月都好好喎

你睇下以下呢幾點幫唔幫到你

1. 你set location, 同埋時間,建議淨係用一個,因為其中一個都會踢著佢,唔係 AND. 即係如果你set 咗 0700~2359, 就算唔喺屋企都會著。

2. 去settings 睇下privacy location 有冇開 Location Based Alerts, 開咗呢個佢先會睇你喺邊

3.佢用apple maps 搵地址,有時你打個地址唔係你屋企gps 嘅位,你去focus setting set 多次睇下啱唔啱

4. 人手開咗個focus, 佢唔會自動閂。 所以你要喺街熄咗佢,等返到屋企佢自己開,咁你再出門口先會熄。
有無巴打部機仲係ios14 ios15?
14p 上左16.3, 上網係咁斷下斷下 wifi同4g都係
想搵部返黎
7plus一部14.8好順 一部15最新又熱又慢
iPad Air 5 256 $5999
iPad Pro 11” Wi-Fi + Data 2018 512 $6199
iPad Pro 11” Wi-Fi 2022 128 $6499

點揀好 三個價錢差唔多
平時拎返工打機 睇戲 做文書嘢多
諗起我部7Plus熱到燒咗
白蘋果
用左二日14pro

但二個鐘都冇,跌30%電正常?
正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞