立法會議員:月薪5萬以上人士不需派消費券

443 回覆
936 Like 493 Dislike
我係咁兒GOOGLE下2019年日本機票幾錢 都係做緊2-3k
每月儲2K 1年都2萬4
雙糧買完iphone都剩幾K 攞6K去旅行都齊頭3萬
攞住3萬蚊去唔到2次日本? 你係冇去過日本唔知價位 定係 為左駁我而係度搵野夾硬駁我咋?
邊忽低稅,香港買架日本二手車重貴過鄰國買架寶馬新車
其實退稅係最好 又唔會搞亂物價
你帽吹大啲
你班連登仔平日又話自己fg 50k,而家推十幾頁支持50k 以上無得拎
我有交稅嫁dklm
屌, 仲選民?
唔撚洗啦, 全部功能組別
普通人wfc

佢自己都係選舉委員會界別
應該$30000 做line.

拿綜緩(無影響)唔使派。

咁可以派多D, 又比到有需要的人
係 不過佢想轉直選跑道
去到
你啱, 其實香港唔高物價
只要好似你咁, 三餐自己煮, 每年買十件衫以內, 唔做其他無謂消費就ok

每個人對生活都有唔同要求
佢淨係食低收入藍屍都夠票啦
咁都係 佢做左個為民請命既感覺比香港人睇

另外個89個議員 有春人知佢地up過乜
隔離移民POST 一大渣連登仔話自己反正係香港一無所有 比社會壓迫不如移民
一時又輕鬆搵錢 個個富人思想
吹水大會你都信?

15k 扮50k
講到實有得派咁喎 而家你話事咩
你係閱讀U定係為駁而駁選擇性失明?

儲緊2-3K 可以做到每年去2次日本+換iphone 係講緊疫情前既事 疫情前既情況我係2萬頭+早午晚出街食 上面已經講左

2023年既情況我係2萬中+午晚自己煮 每個月可以攞到幾K出黎做你口中既無謂消費wor
擺明針對連登班fg, 一出黎做野就無
綜援撚又贏
屌呀又縮水?
讀緊U都打得工,未讀U果啲又申請唔到AC,你睇呢幾年多咗一大堆新AC就知連登充斥住咩人
個個連登仔講到月入7-8皮好基本
但係頭post就正皮多負皮一倍

果然連登仔都係有鋤強扶弱嘅俠義精神
自己冇份分嗰一皮野都在所不惜
主席:我dllm我唔係人呀?不乜需
然政府用多幾十億會計審查,派少一億

人地返parttime你當係fulltime
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞