有冇人屋企得自己一個

295 回覆
924 Like 55 Dislike
覺得樓主冇咩特別愛好先會咁
試下搵下自己鍾意做既野

利申:唔怕一條友
一個人單獨好耐都唔會怕悶
keep住好多野做
同人拜年你講到打擾人地美好生活咁嚴重?
你賴死唔走?
Feel sorry for you...
聽你分享覺得好心噏
原生家庭問題真係對人生好大影響

如果建議... 長遠地,可能真係搵一樣興趣
你有熱情嘅嘢,然後投放心力落去
如果你發掘到你嘅熱情、發展得夠好
係可以重新定義你個人嘅價值
當然亦會幫你擺脫到孤獨感之類嘅問題

短期內或平時就要靠下社交
初一即興約frd睇演唱會
可以同樓主做個朋友嗎
同我好似
不過我係似兩個陌生人瞓埋一張床
我同你都有幾分相似,但我係有朋友冇家人(實質係有但感情上係冇)明白你一半感受,但人生就係咁
由你一出世就決定咗家人同親戚,根本冇得改變
習慣就好,一開始都會羨慕人地一家人開開心心,又同親戚關係好
但耐咗之後就開始明白乜叫認命,開始習慣咗孤獨
亦都開始感受到冇親人嘅快樂
加油,只少你仲可以搵多啲朋友或者搵返嗰伴侶
On99比Friend水番澳洲,結果佢同條仔拍拖Dum我喺一邊而家冇年拜冇牌打
有咩計姐,衰在我太好人囉
早知留喺香港同班兄弟姐妹Chill多一個月先走
絲打加油,有人陪你一齊一人之境
介唔介意俾你個奶油布丁條link我
因為我上網搵到搵唔到,唔知你講邊個人
有得拜年就好好咩
大把人想靜靜地留係屋企都唔得
而被迫應酬d三姑六婆問長問短
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。

屋企得自己一個,會幾悶的,特別是看到身邊人都忙著。

邀請你進入我們的『Chat窿』www.chatpoint.org.hk
(星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時)讓我們的義工同你傾下計。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!
你捱到今日先出po , 冇事la
連登搜尋愛自己
樓主唔理我
做咩咁講,你又有咩心事!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞