【澳門】過大海討論區(2)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
出入境冇嘢需要準備,直接過關就得
出入餐廳娛樂場都冇需用到啲乜碼物碼
另外過年期間金巴班次好密,人滿即開車,未滿都好快開車
唔使擔心去到人工島先發覺冇車呢個問題
想問邊間有100/200 大細玩?但人流多嘅,海立方仲有冇除咗呢間呢
大三巴附近點解多咗咁多牛雜鋪
因為消費卡,呢排成日去,昨天返來人多到仆街,建議係葡京附近返來既人,過左晚上八點無哂發財巴返港珠澳又唔想坐的士既話,唔好坐101X,多人到嘔,行過D去坐102X

買手信千期唔好係酒店區入面買,鉅記,同一盒曲奇餅,威尼斯人賣250
新馬路那邊賣200,搵笨實

成日去既話記得買張澳門通,再開張中國電信藍卡(無月租),有幾多用幾多,係慢D,想快就用CTM CHILL!SO SIM不建議(個PLAN玩文字藝術水人)!

昨天好多食店都無開....食野好小選擇,八百伴9樓FOOD COURT前所未咁多人!今日有花車加煙花,應該更加多人!
其實不嬲都有幾間
唔知點解三年後變咗成條巷都係
財神都好似二百
人流基本上間間都多
好多唔賭開錢 唔識玩百家樂嘅就會圍住啲大細枱
睇相,今日巴士多人到癲
講得好啱
尋日上咗架101x諗住由葡京去關口上金巴
佢老尾同我澳門半島環島遊
兜撚埋落去再上返十六浦再去關閘最後先到口岸
仆街搞撚咗大半個鐘
LM先
宜家係咪就咁過就得 乜都唔洗
係排隊買飛定排上車?前者我上網買定飛咪唔洗等
另外買船飛會唔會好d?
好似麥當勞點餐機咁買左張即場飛
冇寫時間班次嘅
買完就行出去排隊上車
船會就腳啲,兩邊碼頭都易去過人工島
係驚佢班次少
去到信德買唔到即場飛可能要等好耐
lm
咁排買飛 定 排上車多人
我見可以上網買定飛
有關金巴班次既,各位唔駛再問,根本佢大把車全部都食得哂
亦唔需要擔心見到官網無飛就去唔到..兩批飛來,基本上你WALK IN一定有
你反而要擔心既係你回來時係澳門如果夜得濟有無車去到口岸,同埋D公共巴士多人到嘔,另外就係如果你返到香港呢邊夜得濟你又唔想搭的士既話,因為D機場A車仲未好似疫情前復常,你走左一架就分分鐘等你一鑊金,除非你坐的士

講多樣野...如果想用自助過關機,係澳門那邊未過關時有個自助過關登記室...打左指模你回港時就應該用到...以後唔駛排隊
https://www.1888.com.mo/help/detail?tabCode=DWQYH

上面講過既一張中國電信藍卡,有澳門號碼
6GB 98蚊 無月租,數據亦無限期.不過每半年就要增值一次50蚊續多180日
係天神行,同巴黎街都有中國電信
屌,今日在總統酒店見到條索女落的士,一個頹頭阿叔跟住落
條腿白白滑滑好撚正
要比頹頭佬碌9插啦嗚嗚
呢張正野,每月比28蚊就多個大陸number
金巴洗唔洗戴口罩?
有無巴打依幾日搭左金巴過去,大概等左幾耐上到車
上車要 開左車無人理
唔洗等
琴日跑左幾間賭場 見好多人問幫大家update下

最細注:
百家樂$200 凱旋門
21點$300 葡京
Poker 50/100 永利 不過有2x個人排隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞