甄子丹《天龍八部之喬峰傳》

320 回覆
22 Like 154 Dislike
其實除咗唔夠高大
都拍到個感覺
王晶鳩改嚟講呢套算最好
其實導演都唔關王晶事, 你當佢係老闆咁
呢套垃圾真係比人吹大咗
邊睇邊屌,完全唔轉場景
真係TVB廠都拍到
子華神幾乎到最後先第一次轉場景
弱智電影
https://youtu.be/87iohMZwC0U
終於有片講下佢以前拍戲受過既傷
佢臨尾用左1982梁家仁版天龍八部「萬水千山縱橫」嘅BGM,但變咗小小。
有冇電影soundtrack 呢首曲?
好垃圾
宇宙最強戲屎唔在講,內容交待好求其,應有既情緒同氣氛都無,是撚但講左就算
好在上面有巴打有link , 睇十五分鐘已經棄
一開頭鳩完全唔夠喬打已經唔想睇
呂良偉 光頭都型到咁
洗唔洗咁型呀佢
香港票房應該仆直
東方影業發行、甄子丹自導自演的《天龍八部之喬峰傳》,在昨天再被削場三分之一後,僅於34院映近80場錄近三千人次,推算數入在20萬至23萬之間,八天累積未達280萬

支又無得上戲院得串流
台灣新加坡應該都唔收得
繼丹爺到雪地老豆後家下依套戲都應該又蝕死
去左星馬一帶宣傳, 不過串流有收哂版權費, 套片成本唔算大, 無乜大場面, 慕容復最後軍隊都係得果十幾人

不過續集就似乎勉強啲
唔搞特技仲好睇啦,拍返8,90年代果種風格武俠片仲吸引
睇得甄子丹都係想睇殺破狼/導火線/葉問果D風格,玩特技洗乜睇甄子丹,不過佢而家老左可能拍唔到就真
係內功夠高 高於施術者就無用(好似係
喬峰都可以用劍,點解唔用拳刃,配合擒龍功隔空擒拿,斗轉星移都無時間反應就穿刺,相信獨孤九劍都無對策
搵王君馨做又唔錯
仲用埋呢把野會唔會太屈機
講真如果唔係支串流
攪到全世界有開心版
套戲香港票房點都會有張敬軒套戲
咁上下票房,家下上8日得280萬
真係比支串流全世界開心版害
無睇過原著 套戲d節奏剪接全部無頭無尾咁
無啦啦係河邊同人傾兩句計就鍾意人要過人世
呢頭殺完自己條女木口木面講兩句又下一幕
大佬點投入點共情
如果下下要人睇完原著先知佢做緊乜咁套戲好失敗
點解上面咁多人過好睇
就連上次套倚天劇情都飽滿過佢
好似睇緊TV總集篇
而且我覺得打戲都唔吸引
上套倚天劇情勝金庸TIM啦
周芷若俾無忌中出,最後出大魔王

好睇過ON9原著屠獅大會
喬峰蒙古人嚟喎做乜變左北佬
齋睇打就無投訴
陳鈺琪個配音唔得
所以係鳩嚟
我都唔明點解有龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞