《超神經械劫案下》電影討論區(含劇透)

212 回覆
19 Like 69 Dislike
死撚哂喎有冇留意juno最後個句先
應該全部死晒
建議未睇既朋友
睇謝票場有魏浚笙 軒仔 白只 洪嘉豪 其中兩三個
完場個陣見到佢哋會冇咁失落 條氣順返啲
啱啱睇完
最後個吓勁多人吓咗出聲
睇戲名同預告,以為純粹玩膠
諗住正呀賀歲片入去鳩笑吓幾好
點知又要有啲深度咁
兩頭唔到岸
已經係懷住睇膠片嘅心態入去睇,笑下就算。點知越睇越嬲,睇完唔知睇咗啲咩,好L尷尬。
淨係覺得Jeffrey靚仔 洪嘉豪係啫喱?
如果死哂 d屍就咁留返係條村?
見冇乜人講 但kaho做得唔錯喎 佢個pacing幾好
係呀
呢套真係 啲笑位絕大部份都係同演員個人現實生活 / 現實性格有關 (eg 阿正嘅痴女性格、迷戀Jeffrey、Jeffrey嘅on9正經、楊天宇大隻仔但係反過嚟係唔出聲嘅畫家)

識啲演員嘅入場會比呢啲位引到笑 但係如果唔識啲演員會全程比個散到不得了 唔到最後唔睇對白都唔知有message嘅劇本悶到瞓著

算係睇過最差嘅賀歲片 仲衰過以前大堆頭賀歲嘅我愛香港 / xx囍事系列
如果有一類片叫尷尬片佢呢套有機會拎獎
套戲政治不正確應該大陸冇得上
岩岩睇完又唔係網上講到咁垃圾
唔使諗上去
想知你覺得點OK法,我都見到IG有人share話呢套好,佢一定唔係打手,只係令我好好奇
我覺得冇悶場就收貨
但同你講成套都on9膠下膠下咁
建議睇定台版先
中輻射版木村拓哉

原版大橋好玩,但係導演好渣斗
睇得出有諗法,太多野想表達,太多元素
圼現出嚟好胡鬧,得啖笑下
出奇地多經典電影指涉,呢樣睇港產片好少見

但我支持受仔繼續課金拍濕鳩喜劇
港產片需要喜劇,唔係星期二檔案
我都係抱住呢種心態入場,只係唔建議冇心理預備既人場貿貿然入去,屌撚緊
其實以賀歲嗰種明星大放送同「笑位」不停爆算係勉強合格嘅

但係我睇咗三個字之後尷到笑唔出囉

呀導演,不如講好個大故事線先再按場景加你啲「隱喻」落去啦好冇,而家根本同個場景割裂開,無意思
如果係話同一段嘢,唔同人唔同場景講多次呢種手法

咁呢個導演執行得好差
呢個位完全唔好笑
導演垃圾
係咁 無得救
邊個仲夠膽搵佢拍戲
我會覺得係由頭悶到尾 真心無乜幾多位係覺得好笑 尤其劇情真係好痴線 成堆野是但砌埋咁

最好睇就係頭幾個字,點知之後就幾乎唔關解款員事。豪dee多啲戲份可能都仲有得笑下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞