《超神經械劫案下》電影討論區(含劇透)

212 回覆
19 Like 69 Dislike
屌你老母爛撚到on99
垃圾一套唔知做緊乜鳩
成功當選同女朋友睇過最垃圾既一套戲
爛到仆街成套戲故事狗屁不通
最尾埋唔到尾 乜鳩都唔講 影下啲大自然景色珍寶坊買下情懷呢當遮醜布
應導演不如番去做副導啦 導演依啲 唔岩你做
浪費左我兩個鐘
有微辣就拉低多十倍架啦
裸跑果part仲講咩人地唔尷尬
屌你老母
有冇諗過d觀眾真係好撚尷尬
冇期望咁入場
結果都係失望
中間直情覺得眼瞓
毒舌大幅拋離
有乜好講
唔知祼嚟為乜
又唔好笑

軒公啲close up chok樣好煩
屌你老母新年初一就睇咗套垃圾戲 開撚壞哂個頭
真,睇預告睇個名都預左伏
但係都估唔到可以柒到咁離譜
英皇出品必伏
詭扯有樣難改編位係本身香港冇咩荒山野嶺村,呢點我覺得係成個劇本最難拿捏係要設計一條合乎香港文化同地理因素既村,如果你用圍村或者沙頭角個種,都係未有好荒村感,好有荒村感你就要搵好似鎖羅盤個類撞鬼都市傳說既村,但而家其實已經冇人住個種地方,就算係去大嶼山僻少少既地方都係個個拎手機,家居現代化,冇辦法呈現到台灣窮鄉僻壤個種寒意出黎
點解我年初一會揀咗呢套戲嚟睇好後悔啊
爛到無倫,睇到一半撐唔住走左。
冇期望咁入去睇
其實唔係真係咁伏
雖然story line係有啲散
但其實有好多隱喻同埋伏筆真係有思考空間
要認真理解嘅話可以好用腦

Btw結局係咪open ending嚟
我覺得…其實閃避球同超神經兩套都係,太多同主軸冇關既金句,細節, 係咁質晒入套戲度, 令到主故事失焦~ 唔知係預期會爛關係,印象中呢套係舒服左, 少左d𠝹櫈位~ 但真係諗唔返究竟個故仔想講乜~

仲有就係軒公Ivana兩個冇火花既話, 咁點解搵佢地嚟做呢, 要諗如果佢哋只想合作拍一套戲咁多既話, 個quota俾左呢套咁係太浪費~

仲有…阿正係冇乜存在感! 又係另一個浪費…
做得好好 唔止彩蛋咁簡單 都幾搞笑
Juno係演到個種feel
今日為咗軒仔睇咗 可以話係抱住爛片嘅心入去支持佢但真係比想像好睇好多 雖然比jeffrey搶曬focus 但都算好笑嘅 但老實講 個劇本真係寫得好爛 啲演員算係咁
其實套戲好多所謂gag都係跟住原本台灣套劇寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞