Bitcoin / Crypto 集中討論區 (475) 是咪牛一

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有班15k樓上入貨賭牛市既人 佢地放就得
我唔貪心 返15k is ok
插30%好平常姐
唔駛DCG爆 唔洗原因都跌得
信你跌30%都夠做 睇幾時爆啊咁?

市場就係咁,會升6萬都唔貴,唔升1蚊都俾多
你唔short個時爆
你short咗都會爆,爆升
上面位師兄講到實牙實齒咁 水蛇春咁長 又話爆依樣爆果樣 冇料到咪返嚟鞭佢 相傳Genesis最快今個禮拜file bankruptcy 即係聽日啦 睇佢果30%堅唔堅
如果只係要填呢30億未必會,但如果要郁呢60萬粒BTC而引爆埋灰度,灰度呢60萬粒好似話唔少係6萬果期買,如果灰度本身又有未知債務,又好似DCG借Genesis錢買GBTC咁內債循環,DCG真係俾人清算既話,你就真係唔知會唔會成個DCG帝國咁多間子公司,資金流向都係藤掕瓜瓜掕藤咁亂到九彩,成個帝國咁爆就好睇
咁師兄預計幾時爆?
知幾時仲得閒上黎吹水咩
mt個21萬粒都未爆
上面嗰幾位師兄唔係咁睇 話跌30%-50%
爆就肯定爆架啦,咁多間野,國家hold 咁多有咩用
Genesis依個禮拜破產 係咪依個禮拜爆?
話係有協議下既第11章破產保護,好多花款,點解讀都得,所以依家幣市先仲無乜反應,爆上爆落無人知,只能買定離手
你上面啲comment話爆喎 你買定離手未?
你意思係咪睇跌就一定要做空?
又係你話買定離手 有人迫你做空?
你去賭場人地叫你買定離手你就會買落去?講買定難手果個自己又一定會落注?
我覺得會爆升
今日高位,明日低位
買定離手
又爆升,無懼fud
睇嚟已經跌唔落去
Bitcoin有生之生無限出產
ETH通縮
ETH > BTC
下次牛市既ETH
transition to PoS + ETH staking終於complete (包括withrawal) =大幅減少ETH流通供應
牛市鏈上活動爆升 + EIP1559 會導致可觀既燒幣速度 吸引人買幣 增加demand
加上有埋L2 就算ETH gas fee貴到仆街 都唔洗比人鬧貴族鏈用唔起 唔影響生態發展

減少供應,增加需求,ETH生態健康發展 =
吸引更多人買幣 & 去ETH生態尋找機遇 燒更多幣 =
減少供應,增加需求,ETH生態健康發展 =
吸引更多人買幣 & 去ETH生態尋找機遇 燒更多幣.....無限loop

就咁睇 咁既設計ETH既幣價會瘋狂拉升直到自爆
然後回落番去一個平衡點
呢種瘋狂拉升只會下一個牛市cycle出現 可遇不可求
成日話升 但21000依個位已經磨左好耐
再上破唔到就...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞