現今日本都無歌手可以做到連開30場大型演唱會,點解Eason喺香港咁細市場都做到?

76 回覆
20 Like 46 Dislike
係 由2018年中開到2019年尾
全爆之餘仲要去到北海道dome既炒飛一樣貴過原價
基本上J家得arashi真係爆到sapporo dome
其他團開都係開一日同埋永遠海外人仕專場加定價以下都有飛
想問一問, 日本AKB48 全盛時期 開到幾多場??

我記得好多年前 AKB48 勁紅.......日本第一女團, 同當時韓國第一女團 少女時代 經常拎出來一齊比較
無留意都一定聽過佢地名
日産體育場(橫濱國際綜合競技場):容納人數約7萬人。 算是目前日本最大的演唱會場地,可想而知沒有一定魅力和感染力的歌手,很難撐起這7萬人的場面吧!
2013年開左11場超大型DOME演唱會 (11場DOME = 48場香港紅館)
其實家陣AKB48 係唔係已經沒落左?? 感覺好耐無聽過佢地個名
疫情之前仲好勁架 2019年隻隻single都破百萬 (靠握手卷)
係唔知點解2020年初爆發疫情後突然沉左
日本人窮
其實陳奕迅係咪以為自己真係好威威
因為有14億人撐囉
Yoshiki 要斷頸
係 真係好少人夠膽札幌蛋開三日 以前嵐札幌山頂嘅相場都要3、4萬 比起其他蛋已經算好平 所以好多海外飯專登飛去札幌睇
20週年+休止果時有人叫佢地做50嵐
其實如果一年開30幾場arena級別 J家好多團每年都開緊 snow man sixtones kp 老團好似kattun 關8果啲都係
所以30幾場arena真係算好正常
中國人幫手炒起埋札幌價
09-12既佢地札幌無咁貴
20000點都有張
其他場就算啦 札幌交通同住最少都夾左架妹30000 佢地唔想去咁凍咪拎埋舊錢買飛 唔貴就奇
咁就算唔公布休止
50場對佢地黎講都無難度啦
live同廣告最揾錢 J家無左最吸錢兩隊而家仲唔勞役餘下既人
隨時又散又走 要揾人填數
表面上係 但基本唔會咁做 上次50場dome都係想休止前回饋啲飯 基本上有抽就中 連死號都有人中 所以果時有啲人原價出飛 多名義中幾場更加唔會去札幌 老老豆豆如果佢地唔休止都唔想佢地咁開法 以前自己辛辛苦苦儲錢先買到一張飛 開咁多場啲茶の間原價就有得睇就有啲心理不平衡(雖然咁諗有啲衰)不過佢地都唔會再返嚟啦 疊埋心水追新團
咁每年開tour都好正常嘅 我係飯都想每年有現場追 睇con真係好開心封關果3年冇con睇真係好虛無
lm
香港人返工係興趣
外國人返工賺夠就唔想辛苦
日本組合/樂隊當然開30場以上ARENA等級演唱會無問題
但係日本個人歌手就好少開到囉
男歌手就係得福山雅治,小田和正,濱田省吾 開過,仲要後兩者剩係開過1次30場
女歌手就係得松任谷由實,安室奈美惠,濱崎步 開過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞