[杜汶澤先生latedao女團] 3人女子組合 EOS討論區(1) BIG BANG 16號中午12點首播!

184 回覆
17 Like 13 Dislike
成員介紹都無

【EOS成員介紹: Hazelle】

2023年1月,女團EOS正式出道。當中成員包括:Hazelle、Summer同Lokyi。第一位同大家介紹嘅成員係Hazelle。舊年大家認識Hazelle時仍然係一名英國留學生。嚟到2023年已經一躍成為女團EOS嘅隊長。除咗要處理團內一切事務之外,仲身兼EOS Lead Rapper、副唱同形象擔當。跳唱之外,Hazelle仲有8級鋼琴資格,大家請期待日後Hazelle展現佢嘅音樂才華。

【EOS成員介紹: Summer】

EOS第二位同大家見面嘅就係Summer,唔好睇佢只得21歲,其實佢由4歲已經開始學芭蕾舞,途中更有學過Pole Dance、中國舞同現代舞,擁有十幾年跳舞經驗嘅佢當然就係EOS嘅主舞。可能大家印象中嘅Rapper都係cool cool哋,但係兼任Main Rapper嘅Summer就話俾大家知,甜美可愛嘅形象都可以Rap出節奏,大家一定要留意能歌善舞嘅Summer演出喇!

【EOS成員介紹:Lokyi】

壓軸出場成員Lokyi,係EOS入面最年輕嘅一位。仍然係一名中學生嘅Lokyi,熱愛跳舞,精通Jazz Funk、Hip Hop、Waccking及Contemporary等舞種,在團內同時擔當主唱、領舞。外表型格的Lokyi,擁有強烈反差萌,說話永遠出人意表,被兩位團員稱為搞笑擔當。

等緊您補充
我都幾鐘意collar但呢個Mv個頭真係勁過Viu tv好撚多
俾左唔少錢韓國娛樂公司拍架
Lm
杜生話拍MV有專人化妝車
仲出埋吊雞 香港拍電影都未必有budget用
杜汶澤旗下的女團EOS正式出道,三位成員Hazelle、Summer與Lokyi今日首度公開亮相,在戲院安排首支單曲《BIGBANG》MV播放,近百粉絲到場支持。最年輕的19歲成員Lokyi(廖樂兒)有官司在身,被控於2019年9月29日參與非法集結,明日要上庭應訊。

Lokyi說:「上庭的事不影響日後工作,我會更努力,令問題不受任何阻礙,更會與隊友一齊去衝破障礙,所以都不是太擔心!」隊長Hazelle與Summer齊聲說「核爆都不割席」表達支持。老闆杜汶澤寄語:「Lokyi,你聽日(12日)上庭,我哋無需多講,公司不談過去,展望將來!反正你又唔係飲醉酒揸車,我一定支持妳。」

現場播映EOS的新歌《BIGBANG》MV外,又播出去年她們到韓國受訓40天的精華片段。Lokyi在鏡頭前提到赴韓國前,因為官司在身,向裁判官申請短暫離港一度被拒,眼濕濕說:「之前向裁判官申請短暫離港來韓國受訓,但我連護照也被沒收,原本不能來...」後來終成功申請更改保釋條件,准許她離港一個月,故她更珍惜這機會。

大會司儀麻利先介紹EOS名字,本是古希臘神話黎明女神的名字,寓意經歷黑暗後,再見光明。老闆杜汶澤網上同步連線為EOS打氣,說現今樂壇好難做,而且世界沒有神話,成功得失不是靠大公司抑或細公司在背後力捧,只有靠她們自己。

EOS接受訪問時被問及女團競爭激烈,她們表示不怕比較,有對比才有成長,樂壇多人看才會熱鬧,百花齊放,她們有自信心,會互相學習,視COLLAR為學習目標,有良性競爭才更進步。
公道講句,唔計政見嘅話順眼過果隊咩cola
想睇三妹入來。
Lokyi 單案今日點, 冇聲氣既
下周二(1月17日)續審。3名被告分別續准以現金3000元及4000元保釋,期間不得離港、居於報稱地址等

Source from 星島
https://www.stheadline.com/society/3187310/
好人一生平安。
EOS世一
仆佳仔
我都覺 標題又柒
第一個post請見諒 之後會進步
有冇原因
聽佢講行塞嘢
叱咤新人組合金獎應該無走雞
p相p大左 同mv 個樣差太遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞