匯豐今時今日去銀行仲要排隊,係咪on9?

254 回覆
739 Like 67 Dislike
因為你無知啫
你deposit過500k好似就會開始引你
唔關收入事

半年後收9你唔夠1mil deposit fee
同感。。。

就算電話理財 想搵個真人都要同佢個自動語音系統搏鬥一輪先

已經盡量取消所有匯豐服務,淨係留嚟方便Atm
尋日行過恆生 入面好似醫院輪緊急症咁
前年唔記得左匯豐公司account密碼
Email就叫我上網整 上網改唔到就叫我打電話 打電話又叫我上網整 直接過佢分行 又話佢地整唔到 要email/打電話先處理到
傻仔 英國都用緊
On9英國全部MNC?
睇清楚第一句
根本全世界都用緊, 基本嘢嚟.

除咗用嚟對數, trade finance 都需要PO去借錢, factoring需要invoice去drawdown. 就算內部會計都要有PO先做到accrual.
你會揀白事定可樂?
當張 invoice 係 quotation 咁理解咪得
唔一定
如果係事後 bill
就會直落 invoice > payment
P客要排?
遇著契弟出左事要拗數果時份份文件都係寶,
做多十年野你可能有一日就會明
解釋得幾清楚 中間多出黎既日子可以做short term investment 賺息
一日未死哂廢老
都仲要留啲分行
你lunch ,人地都要lunch
可以輪流食
卓越理財呢排都多人到癲, 其他行好似恆生既prestige都一9樣, 除時要等兩三粒鐘, 尖沙咀分行
就黎過年
唔輪流食就一個都唔開啦
RM同teller都要跑數,冇人落銀行點跑數
顧客排長龍,即係職員人手安排唔夠。見到啲teller做到冇停手,沒完沒了,真心覺得佢地好慘。
一年後cut
不過做左一年除左開app自high外都唔知有乜用
連黑絲妹妹都未見過一個,電話都無收過
DLLM 匯豐個APP垃圾到冇人有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞