電影《飯戲攻心》農曆新年版2023年1月19號上映

288 回覆
34 Like 476 Dislike
marvel加長版個啲,其實都比人話呃錢
而家咪就係講緊港產片要去到哩種模式,係咪好事?
可能有 d 人冇乜閱歷, 或者冇乜經歷共鳴, 咪覺得無聊
識得好多人睇到心嗡, 特別係經歷過香港黃金時代嘅人
好多人未睇架
你估個個都打針
我覺得套野只係咁岩餓左好耐冇入戲院睇戲+果排全城都吹緊撐港產+少少政治因素 各樣各樣等等先有咁既成績
個人睇完覺得都係一般既家庭溫暖小品咁, 得唔值得去到咁高票房

真心見好就收啦屌
不斷LOOP 真係好撚煩
講到戲院檔期依家好多人爭咁

莫講話有港產片爭係好事嚟
院線揀得佢做新年檔期, 係有 demand
我會同零針朋友再入場
係唔係因為mirror影響,香港人連垃圾電影都撐
d 細路仔可能冇聽過黃子華一直都係票房毒藥
百年難得一見收得嘅, 都要俾人屌
睇返佢娛樂圈血肉史真係好到肉,陰鳩公
你今日咪又係仲聽緊
好嘢自然有人一路聽/睇
你 d 滑坡都幾好笑
有冇諗過學黃子華開個棟篤笑?
有mirror 是但一個直情翻版免費都唔會睇
連登: 阻o能住哂!
子華:
點解有唔關事既人?
張野擺明係上年架啦
加長版嚟講,Marvel 都要叫星爺做祖師爺呀

周星馳的電影《少林足球》,上映至今票房已衝破四千萬元,而星爺將於明天起,於香港各大戲院推出一個全長兩小時的《少》片加長版,輯錄一些尚未公開放映的片段,包括星爺帶領一群人在街頭跳舞,及趙薇以濃妝打扮引誘星爺,場面十分惹笑。

增長二十分鐘

據知,星爺為了推出《少》的加長版,幾乎與新寶院線的老闆陳榮美翻臉。事緣現時的《少》片全長一百分鐘,每日可上映八場。但若要放映《少》片加長版,則每日只可上映六場,直接影響了《少》片的收入,亦即新寶院線的收入。
same 睇到訓左
各花入各眼
例如周星馳啲戲 有人覺得好睇有人覺得無聊
但票房證明大眾喜好
老實講,而家啲港產片票房都係靠情緒勒索返嚟,個個都話要去撑港產片

好似20年啲黃店咁,質素唔得始終都係收皮
老實講我睇飯戲都係因為黃子華姐
張繼聰D戲真係好撚浮誇
佢唔係咁撚樣玩DLC本身邊到有咁高票房呀
原來係2022賀歲片,但因為封戲院搞到要係中秋播,所以補拍左d中秋野
Top gun 2 加場加場再加場
熱烈支持,係咁叫人刷多啲

飯戲上新年版
夠皮啦做多左,套戲靠Pr

唔會睇多次飯戲
但咁撚大細超真係
條友要打幾篇千字文出嚟啲觀眾先明點解兩個角色會有嗰場戲
戲內無辦法完整講一個故事咪即係話俾人聽個導演廢囉 好意思喺到打飛機
呢套戲極其量係唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞