電影《飯戲攻心》農曆新年版2023年1月19號上映

288 回覆
34 Like 476 Dislike
係香港風向太容易帶
係,唔買飛入場咪得,乜都屌一餐
見好就收啦,講真低成本收7000萬真係一個成就嚟
好憎呢啲揸到盡最後一滴汁都唔放過嘅人
遲啲仲話有舞台劇版,真係要揸撚到乾為止
十足十林峰愛不疚, 原版, dj 版, remix 版 劇場版
咁唔滿意

你講新年去戲院睇咩戲啦?

你估搵齣啱過年又廣東話嘅戲咁易㗎?

多個選擇唔好?

平時又話賀歲片on9 睇到好老尷

難得有齣正常又嫌3嫌4

最好過年唔好入戲院

留返屋企睇Netflix
屌你老尾姐係又要入場睇多次?
收啦
撐喎, 之前上嗰陣睇唔到
以港產黎講算好戲
你伴侶拎槍指住你買飛?
由凍篤特工,乜代宗師到今套飯戲攻心。正正引證左香港「用作品說話」係唔需要用作品說話。

學黃子華話齋,無PR食得屎,正正今日香港只要有PR,屎都可以好食,一句本土大家食得津津有味。

商家佬一定想賺到盡,但依啲風氣不可長。係明日戰記同依套嘅對比下。相信投資者都唔會再想用錢去做大制作。我諗無間道如果今日先出,無PR都係收得皮。

如果唔想香港變成「用PR去說話」,就唔好去助長呢啲歪風。因為消費者先係主導依啲風氣嘅主因。
點引證? 之前d黃子華戲好收得咩?
新年檔期呀
好似啲小學雞美勞拎咗個A覺得好威咁
係,真係好討厭
用黃子華個名嚟呃錢,冇左黃子華套戲咩都唔係,大把電影好睇過呢套啦
係外國期待咗好耐,見好評如潮又話好好笑。但最終睇完,唔覺有咁神,笑位亦唔係笑爆嘴個隻,不過的確唔俗(太多港產笑片太9)
講黎聽吓有咩戲好過佢? 港產+新年檔期喎
裁員?財源滾滾呀呢鑊
我覆緊樓上講港產片
樓上講緊港產片
你咪覆緊我囉,成個po都講緊新年檔期,你咁講你拎無間道出嚟好過啦
港產電影票房將會比呢套野玩爛
完全展現出見好唔識收仲想賺多筆
咁快炒冷飯
仲有王家衛、無間道添, 大把冷飯等住炒
好似d開住電視機為左有d聲聽下嘅電視劇咁好彩冇買飛入戲院中伏 幾十蚊拎黎睇阿凡達仲好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞