舊mini買唔買得過?多唔多野整?

95 回覆
6 Like 18 Dislike
正正經經原裝樣套返個舊牌邊閪個會笑你
Sienta 還好, freed 個浸柒味真係諗唔明點解會有人買
上面成班off topic
人哋講明唔要歐洲車 即係唔係BMW嗰個MINI
我相信樓主係講緊五菱Mini EV
記得唔好買齋版 連冷氣都冇
鍾情路華mini
都唔知點搵好,分分鐘都係整多過揸
咁賓利同勞斯萊斯仲當唔當英國, 積架同越野路華?
棍波R53 Mini 又點睇?
當地啲人普遍仲當嘅
整到仆街
我渣緊F56。
請教下。其實有咩要保養?
我易家濟係每一年驗車順便換偈油,波箱油。仲有咩要搞?
Mini正
利伸揸緊All4
B38, 或者 2000cc 會少D 問題.
當年2005 Cooper S 棍波
水箱整過兩次
第八年時 Alternator 揸揸吓車時死咗,果時喺三條lane 的公路揸緊大約100km/hr 乜L電子嘢死晒, 喺公路上中線死咗。打唔到死燈嚇L死我
整番好之後即刻賣車

未計run flat tires 貴過人,入油又貴過人

雖然好好揸,加油又快etc
死火燈
53行supercharge 56開始好好多
Good but I will never buy a car that takes 91 octane anymore.
當BMW
都係滲漏嗰啲
應該無N14 R56S咁鑊
不過聽聞食油啲
而家15年車R56S無點樣就住踩
少Highway都做到8L/100KM上下
R53好似雙位數係基本
同埋個籠夠晒Raw
想出部棍假日車純玩,5皮內搞掂哂好似得R53比較似樣
R60s 買咗一年
壞過油泵, 火咀, 小小漏油.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞