舊mini買唔買得過?多唔多野整?

95 回覆
6 Like 18 Dislike
唔係R56就得
上面果啲都唔知幾多個揸過
揸過09年 R56S 漏油就係N14引擎通病嚟嘅
車房識搞嘅 換下膠圈之類嘅消耗品就得
其他野都係勤換油、消耗品,做下保養
如果你要部車乜都唔換 唔保養都唔壞嘅話
應該得雙田滿足到你

多謝樓上咁多位
香港先可以平玩二手歐洲車
喺英國上網見到啲mini 賣幾百鎊,想知如果買返黎揸唔揸到一個月
未來會係中國車
Mini 咪即係寶馬囉戇鳩鳩
點解學揸車係日本?
日日都遇到呢啲不自量力既傻仔
啱啊 仲唔快啲去皇冠買新嘅sienta
揸一年等於讀完mechanical eng 畢業🎓
R56S買後期會好啲
N18點都好過N14
一係直接買R55S
差唔多年份都係幾蚊有N18
不過盤一定無R56S咁多

執燒滲偈料錢唔貴
畀盡換哇佬帽哇佬冚油封都係幾千料
係車頭開咁多嘢車房喺工錢上會劏吓你

其實唔整勤力啲餵偈油一樣行得走得
十幾年車車頭一樣精神好力係有時嘔白煙
上手車主就係咁無整頂咗成年
到我手真係想執返靚仔先整

係HPFP煩啲冬天/太耐無著預要撻多幾嘢
整預四千走唔甩壞唔壞好睇彩數無得預
同埋所謂去啲專科整要睇路囉

但講真二手Mini好抵玩
新車三四十個而家幾蚊執到部
幾蚊車嗰種操控又好力重想點
邊到牌子同邊到製造係另外一回事喎
你會唔會話BMW堆SUV係美國車?香港堆Ford都唔係美國製造啲人都會話Ford係美國車
mini宜家D人仲當係英國車喎,雖然個老細一早轉左
一定係買cooper s
朋友發現電蓬開關有問題 漏偈油 壞冷氣 都肯3皮收返黎 再用3皮去整
一定多野整
瑞典, 佢總部係瑞典,mini因為唔同係佢老細雖然德國,但佢係BMW下子公司,而個廠仲係英國,所以普遍仲當佢英國車,但將來真係同英國無關係了
皮帶、abs,、塔頂、避震
N18真係好少
然後比多少少有B38/B48偈
歐日大戰又開始
各歐洲車車主玩完部車想放好價
實話勤保養就冇乜問題

日本車就一街都係 但設備麻麻地
係香港唔怕冇parts

最後二手價最誠實
B48一代名器
但如果係B48我Prefer買一系多過Mini
mini 咪歐洲車。

02-07 果d 冇大愛唔好諗。 大把手尾
買二手歐洲車,車齡最好唔好超過四至五年,benz除外

買二手日本車,車齡10年以上都冇乜問題,日產除外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞