十年前大家撘緊巴士地鐵嗰陣會做啲咩消磨時間?

380 回覆
256 Like 5 Dislike
星期六會買本兒童快報先搭車
其實果陣都係拎住部MP3或者PSP做低頭族
04-05果陣仲係中學
當時唔知發咩神經 瘋狂落低form 度媾女 無時無刻都同佢地SMS 仲要亂到send 錯人都唔知
仲要就住用 大家都用3台 同台只有1萬SMS
十年前已經啱啱好出咗 iPod touch,已經做緊低頭族

再前多幾年應該係用緊mp4 睇片
聽歌
SMS
當時手機都未算咁普及
唔會好似依家咁個個都對住部電話
淨係記得啲中學生會玩下psp, nds咁
當年我都係坐喺度睇下景 同屋企人傾下計

唔知大家當時搭巴士,地鐵嗰陣會做啲咩呢

十年前手提電話未算普及你都講得出
當年d電話可以播歌影相sms
除左上網好貴冇whatsapp 好似冇咩分別

十年前同今日比
係 07年有人會攞住部電話撳下 聽下歌 我覺得係開始普及 但係仲係互聯網嘅時代 唔係人人都有部nokia, sony ericsson, psp, nds
同今日比 十個有九個都係望住部電話
我11年開始先稱得上普及

你應該係講緊smartphone同傳統手提電話?
唔係人人都有部nokia, sony ericsson你係咪指緊學生時代唔係一人一部?
基本上2000年左右開始已經興緊一人一部Nokia
8210, 8810, 8250, 3310, etc
果時興換殼(係成部機既機殼),手機繩砌字粒,將電訊公司個logo換成自己鍾意既公仔,自己編數字換ringtone, 到播midi,
07年Nokia開始少人用左,因為有SE
好撚老
入嚟之前以為十年前係9幾年咩都冇
睇到留言先醒起已經有手提電話

SMS問人到咗未
聽mp3 玩貪食蛇
10年前係07年
手提點會唔普及
當時手機都未算咁普及

十年前同今日比
係 07年有人會攞住部電話撳下 聽下歌 我覺得係開始普及 但係仲係互聯網嘅時代 唔係人人都有部nokia, sony ericsson, psp, nds

唔係人人都有部nokia, sony ericsson你係咪指緊學生時代唔係一人一部?
果時興換殼(係成部機既機殼),手機繩砌字粒,將電訊公司個logo換成自己鍾意既公仔,自己編數字換ringtone, 到播midi,

2000嗰陣手提電話已經係人人都要有㗎啦
其實都只係2007年 大把野可以玩啦 mp3 PSP 報紙 電話
到而家都係望風景, 冇乜變過
有一排發現自己中左毒咁一上車就碌電話, 戒左d
20年前一定係拎gameboy 出黎打
10年前就聽歌
未出世 唔清楚
而家搭車都係慣左唔禁電話周圍望
不過有時望到全車人得自己唔係禁緊電話就覺得好奇怪
訓覺 巴士好好訓

J............

冇波
當時手機都未算咁普及

十年前同今日比

2000嗰陣手提電話已經係人人都要有㗎啦

而家學校d校規係點我唔知
我係經歷過俾人周到帶手提電話返學就要沒收/記缺點既年代
cd機 mp3 睇風景
多數望腳/訓
係都講廿年前啦
定係諗住俾班90後扮老
10年前搭巴士, 果時已經有ROADSHOW,
.....ROADSHOW至HIT 鈴聲, 你今日DOWNLOAD左未?

10年前搭地鐵, 都係玩貪食蛇, 唔係就訓覺望下人咁啦....
10年已經有彩mon仲要入到歌既電話
聽住歌入本txt小說睇

同2017年無咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞