十年前大家撘緊巴士地鐵嗰陣會做啲咩消磨時間?

380 回覆
256 Like 5 Dislike
細個放學要由九龍灣搭巴士返大埔
毎次都坐上層最頭果度張枱仔做功課

唔驚憾親個頭咩
撘咩都拎住部數碼暴龍機係咁摇
曾經有過部中國製電話可以掹條天線出黎睇電視 個陣覺得好型 莫講話搭巴士 大街大巷都係啲同學隔離拎出黎曬命 諗起都覺得柒
會喺度嘈點解隔離果條巴士線話咁快就有車
自己要坐嗰條就等10世都未到
問廿年前會唔會好啲
當時手機都未算咁普及
唔會好似依家咁個個都對住部電話
淨係記得啲中學生會玩下psp, nds咁
當年我都係坐喺度睇下景 同屋企人傾下計

唔知大家當時搭巴士,地鐵嗰陣會做啲咩呢

十年前手提電話未算普及你都講得出
當年d電話可以播歌影相sms
除左上網好貴冇whatsapp 好似冇咩分別

十年前同今日比
係 07年有人會攞住部電話撳下 聽下歌 我覺得係開始普及 但係仲係互聯網嘅時代 唔係人人都有部nokia, sony ericsson, psp, nds
同今日比 十個有九個都係望住部電話
我覺得11年開始先稱得上普及

11年手機上網唔算開始喇,因為2010年手機上網已經普及晒
當時人仔有$68 plan好多高登仔用

12年開始鋪4g
應該係nds
睇am730 玩埋佢個數獨
試過有次填填下數獨 架巴士一搖
有個短裙妹妹坐左係在大脾上面
嗰時朝朝播呀gem首where did you go
睇景、睇書、訓教同聽MP3
曾經有過部中國製電話可以掹條天線出黎睇電視 個陣覺得好型 莫講話搭巴士 大街大巷都係啲同學隔離拎出黎曬命 諗起都覺得柒

玩緊sony ericsson
果陣都入好多game
當時手機都未算咁普及

十年前同今日比
係 07年有人會攞住部電話撳下 聽下歌 我覺得係開始普及 但係仲係互聯網嘅時代 唔係人人都有部nokia, sony ericsson, psp, nds

唔望電話咪望風景/睇書, 唔通好似D廢老講, 唔用電話就會同陌生人吹水咩
當時手機都未算咁普及

十年前同今日比

12年開始鋪4g

ok you win
睇下風景 打下J 瞓下覺
07年果陣都係玩下PSP,瘋狂SMS,聽下MP3咁,
始終唔會拎本書睇下
當時手機都未算咁普及

十年前同今日比

12年開始鋪4g

ok you win

我好記得10年果陣係出iphone 4,
根本條街已經個個玩緊App
聽歌或者玩psp
應該無十年前,但有無人記得
'全年度有幾多首歌 給天天的播'

年度之歌
個個年代 廣東歌仲係好紅
Mk妹仲就圍都係
依家變曬韓
露械
仲係阿媽個肚
當時應該睇免費報紙
個時直程無乜人低頭

係望景多

NDS 我見直程十個後生先有一部渣
睇頭條笑話
聽收音機
聽歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞