同老婆相處好辛苦!

256 回覆
20 Like 4435 Dislike
屌你老母,睇左幾行字已經唔想睇,標點符號咩鳩都冇,樓主你係咪連小學學歷都冇?
入到嚟即刻屌出聲
一野碌落去睇comment笑到我
負皮左先
見到你編野咁撚樣已經嬲左
成篇文得一個問號
我唔撚柒鳩屌你個冚家剷含撚笨柒個老母個生滋甩毛嘅爛臭化花柳白濁梅毒性冷感閪都唔撚柒得陰陽面邊大邊細豬閪燉糯米雙番閪遮面長短腳谷精上腦陽萎笨柒周頭發炎陰蝨周圍跳白竇臭滴蟲入鳩祖宗十八代食屎撈屄周揈揈白痴戇鳩閪 我屌你老母十八代柒頭撚樣系垃圾狗屎on鳩formula無撚用到喊數字柒頭死全家仆你個臭街一見到就想嘔番曬大大大前日嘅早餐生出黎害鳩人咁柒就咪撚出黎獻世啦一碌柒咁onj幾撚有心機都無鳩用啦屌你老母芝士漢堡柒頭皮 屌你老母 芝士漢堡屌你老豆 宿埋一舊 屌你家姐 落雨擔遮 屌你家姐 快過火車 屌你呀爺 笑口畸畸 屌你呀麻 泰國喇嘛屌你呀妹碌柒崩潰屌你阿哥 好過渣波 屌你屎忽化痰止咳 屌你個仔 屎忽扭計 屌你個咀 刷牙唔用涮口水 屌你老母仆街陷家產食屎收皮啦屌你. 戇撚鳩鳩食撚晒賓州咁屌你老母咁既仆街死樣. 吹撚脹? 你係生出黎俾我屌撚柒嫁啦仆街陷家產. 屌足你十世,屌你老母正仆街陷家產屌你祖宗十八代仆街含家產你老母生花柳,你老豆生龜頭癌呀柒仔收皮吧啦施主收皮啦傻仔你老母日日要比人屌就係因為你呢d咁既傻仔呀慘過做雞同企街證明你條契弟祖宗十八代都作孽,生你件仆街仔,九成九冇屎忽我頂你個肺插你個胃按你肚池機關制屌你老祖十八代 代代冇春代含撚啦你仆街含家產九歲扮做雞 十歲同人玩結婚十一歲學人做飛仔 十二歲扮做鴨十九歲學人上廿歲去夜總會二十一歲去做鴨二十二歲生花柳愛滋仆街死食揉屎啦屌你老母祖宗十鳩撚春鳩柒代撚頭西屎啦!屌你老母斬你全家你老母老婆比我強姦十次八次啦絕子絕孫啦你正一狗雜種我屌你老母啦你老母一定用屎餵大你條死戇鳩仔 你呢條敗類你條撚 樣想唔屌你都唔得, 你個臭貨老母同野狗狗合生埋你呢仆街仔廢柴屌你祖宗18代有愛滋有爺生無家教不知所謂多行不義必自斃屌你老母仆你個街杏家產死傻西屌你老母仆街啦你阻撚住晒個地球轉 正一憾家剷屌你老母臭花西! 你老豆老母性器官一定有問題啦 生你條撚樣出黎冇賓周冇精蟲死基佬我屌鳩柒你就梗架啦我係鐘意屌鳩你祖宗18個春袋呀你吹撚柒碌我帳呀
字海無涯 回頭是岸
睇都冇睇
入到黎先知原來你老婆先係最辛苦果個
too long can't read
3/10 下品

評語:考生行文邏輯紊亂,且未能適當運用標點符號及分段,令讀者難以閱讀。而內容缺乏重點,未有直接指出文章中心主旨。
我屌你老母乜柒都唔撚想睇
TLDR
一入嚟冇睇直接飛落comment 睇條撚
呢個係藏頭詩?
我拍過兩次拖 第一個男朋友對我好好 我亦都好全心全意
但無可奈何因為屋企人覺得個男仔冇經濟能力 家庭背景唔太完整 就連三餐都未安穩 佢地覺得將來畀唔到幸福我 所以最後迫分手 冇辦法一齊
好難先叫做同佢分開左

大半年後 我同左第二個男仔一齊 佢對我真係差到hi街 拍拖除左第一日佢請過我食一餐譚仔 從此以後同親佢出街 一係aa一係要我畀埋佢嗰份
佢又唔係窮 成日晒自己好屋企好有錢 喺大埔嗰邊有間三層既獨立屋

就連拍拖一個月紀念日 同佢第一次(唯一一次)去睇去玩嗰啲錢 都係叫我畀 其實講真句 要我aa制我係絕對冇問題 因為我地只係情侶關係 要我間唔中畀埋你嗰份一次半次都唔係問題 因為我地已經係拍緊拖 大家幫下大家有乜問題 但次次都係咁 仲要連大日子都係咁 我真係唔覺得你有幾在乎我

最黑人憎嗰下係 佢拍拖第一日 喺調景嶺搭地鐵去到旺角 全程就冇停過口同我講自己屋企幾有錢幾有錢 唔洗憂 又喺度話佢經濟能力好過我初戀男朋友幾多幾多 過左兩三日無耐 佢就話我因爲佢屋企有錢所以先中意佢 同佢一齊 我當下覺得有種感覺係畀人話緊係有樓有高潮嗰啲物質港女 嗰下我真係又嬲又唔開心

拍拖冇耐就用好多籍口 又話天氣熱唔想出街 又甜言蜜語氹我上佢屋企到 我真係上左去佢就嚟料 入左房發左癲咁狂咀我 又伸手入去又揸又摸 我愈叫佢唔好 佢就愈過火 咀到咁上下 就抱起我 dum我落床 佢成個人壓住左我 我估唔到佢真係開口同我講 佢想有further action

我用盡一切方法拒絕 佢問我點解然後 我咪話我怕痛 佢問 乜你20歲拍過一次拖仲係處嚟? 我話係 佢唔信 話要睇 我一腳踢左落佢下面 然後換來既係無了期既死靜 嗰下其實我個心好亂 我問我自己其實係咪冇做好女朋友既責任 但我好肯定既就係佢對我上心極有限 所以我企硬唔畀個處

佢自從嗰次之後 佢就開始hea9我 日日話我肥 話我多暗瘡 迫我就算返左成日工 都要去跑步 唔跑步就冇得見 佢拉我去買化妝品 迫我要化妝 先同得佢出街 但其實平心而論 我唔係佢眼中嗰種不能接受會反胃既程度 雖然真係唔係女神級 不過講真 佢又樣衰 又生得魏 我都唔見得佢好我好多

仲有就係 我發高燒 佢唔陪我 佢最偉大既就係我m到 佢抽左半個腦嚟捉我行商場 話行下冇事 又可以順便減肥 幾好 我冇錢返屋企 佢唔借畀我 我訓唔著 叫佢陪下我 佢cut我線

拍拖兩個半月以嚟 最長通話時間 都只係半個鐘 佢一份禮物 連粒糖都冇送過畀我 我知佢嗰陣係迫緊我講分手 但我冇理到 睇下可以玩到佢幾耐到半個月後 係佢話性格不合 飛左我 我得啖笑 性乜格不合姐 sex格不合炸 笑死我

分手之後 佢不斷同佢班fd話我係吊高嚟賣既雞 通街唱我得b cup 明明佢自己嗰陣揸得勁開心 呢啲都已經夠衰 最賤既係 佢扮係我然後開個淫tag ig ac 然後po我啲相 點解我會知?因為有一日我個fd sd張圖問係咪我開 我先知佢咁賤格 因為嗰啲相我只係sd過畀佢一個人 只係佢最大嫌疑

事發後我好想衝去佢屋企打7佢 但最後我都忍住手 因為我知道打呢啲不知悔改既人只會打傷自己隻手 希望下世佢做鴨啦 其實我呢段感情 我冇對佢唔住 冇對佢做過啲乜錯 最錯既就係我冇好好對自己 所以都係嗰句經一事長一智 仆過一次就唔好再喺同一條街再仆

又有一次 我同班fd去grad trip 之後叫埋我個原本唔識我班fd既fd 帶埋佢條女一齊黎 因為個fd條女屋企人好嚴 隨時要facetime 加上佢又冇fd 所以就借我地過橋 去旅行影大合照 即係加多兩個人計埋我自己就一行9人

咁去到之後一開始就冇事既 直到有一晚我地轉左地方 咁夜晚去食飯啦 就開始有爭執 跟埋黎果對情侶呢 就想食迴轉壽司 但係間野冷冷清清 睇落唔多點 所以其他想未唔想食囉 所以轉左食第二間

我地果陣已經因為前幾日既活動分開左兩邊 所以去到都係分開左我地5個 佢地4個咁 之後佢地放低錢就話要走先 去買唔知乜鳩 叫我地幫佢埋單之後 佢地其中一條女呢(果條女又係on99 好撚麻煩果啲 係因為學校班班人都唔肯收留佢去grad trip 我地先收留佢 好撚後悔) 就比左張大紙5000羊 話要找翻4040羊 話比整數冇咁亂喎 我地未問佢做乜唔攞埋果40整頭囉 咁未找4000比佢整數囉 佢又聽唔撚明 都岸鳩鳩咁撚樣

咁我地依張枱 傾緊計就冇點數佢地啲錢既 咁食飽飯我地就去埋單啦 埋撚完之後 找唔夠四千得二千幾定唔知三千 咁我地比齊曬 就幾乎可以好肯定係佢地四個其中一個比漏錢 又或者係找漏啦 因為其實我地都有責仼睇清楚佢有冇找錯錢既 不過重點唔係度 我地食飽去搵佢地會合既時候 一見面就問佢地每人比左幾多錢 因為岩岩找既冇四千咁多 (搵佢地之前我地已經計左好幾次)

跟住fd條女突然對住要找4000羊條女講 得啦 我翻到去計翻比妳 我地五個眼都凸撚埋 唔知依句野乜撚野意思 當時係我意識入面 就係一係條女未比夠錢 一係佢覺得我地衰鳩佢錢咁 聽到咁 我地條氣未唔撚順囉 捉撚住佢 話要計清楚 最後計唔掂 大家都比齊我 就話將未夠果條數除翻開9分 每人比乞衣咁比果百幾羊

佢之後個fd同佢條女仲覺得好撚委屈 要比多個百幾羊 其實佢條女岩岩個餐黎錯左 張單又冇改到佢個餐 計貴左200幾羊 又唔撚出聲 扮唔知 我地更加唔撚知佢食乜啦 應該要比得最撚多就係佢啦 仲扮乜撚委屈

之後大家分開 名自翻去 咁翻到去 又當咩事都冇發生過啦 就開始劈酒 咁就話說佢條女好唔飲得既 飲左兩三杯就訓撚左係度 之後我地繼續玩 玩到四點幾 我地大部份人都醉到啤啤夫 得翻我女朋友 一個男仔同埋一個最後未提起過 四個其中之一個既女仔 3個人 咁我就嘔到仆街 就訓死左

訓醒就第二朝喇 咁呢去食野果陣 就開始聽到對情侶果條女就單單打打我地暗示我地5條女有人手腳唔乾淨 我就當然都唔比面佢屌翻佢啦 咁屌翻佢佢都冇出聲既 之後對情侶就走先既 因為佢地去得5日 我地去10日 佢地翻到香港之後 條仔就打比我喇喎 我都心知不妙 估到有野發生

點知真係有 就係飲酒果晚 佢條女見到我條女係佢條仔個錢包度攞左啲野 但見唔到攞走啲乜 唔知唔見左啲乜 又冇唔見特別既錢 咁我就緊係覺得佢條女醉撚左啦 點知佢話佢條女話扮醉 其實好清醒 見到我條女係佢銀包攞野 但係又見唔到攞乜野 真好笑

咁佢又解釋話當時燈光暗果啲 咁我就問 佢條女當時點解唔即刻上前阻止 佢話佢條女話因為當時太眼訓喎 我即刻啞撚左 證據又冇 唔見乜又講唔出 妳屈鳩我條女偷妳野 妳都編得完美啲呀 都唔撚合乎邏輯
狗都唔撚信啦

係過幾日之後 第四個女仔先講比我地聽 原來4000羊少女同埋fd條女好唔妥我女朋友同我地幾個 又唔滿我地行程又盛咁 講到我地攞撚住之槍逼佢行咁撚樣 屌佢老母 我地幾個不知玩得幾撚開心 乜撚都應分幫埋佢地做咁 加上果幾日其實都發生左啲其他事 不過講埋就太長篇喇 不過我只係覺得 欲加之罪 何患無辭 你係有心委鳩我地啲人 講乜撚都得 不過今次令我明白 去旅行唔好太大班人去 幾個人係玩得最開心 太多人就太多唔同意見 小弟講到1999咁 大家睇唔明唔好屌得咁大力

我同老婆結婚十年 有兩個仔都有PDSD 未有小朋友之前我地好恩愛 偶然會吵架 但係我都會氹返佢

以從有左第一個小朋友之後開始多左嘈交,我當時辭咗職做網上買賣
會獨自帶小朋友去玩 比多咗時間佢休息 所以都仲頂得住 但係後期生咗第二個之後 太大必須照顧一個 佢就開始嚟了 做任何一件事 佢都可以雞蛋裏挑骨頭 總係比到說話你聽

落去買紙巾,貴咗兩蚊又喺度單打 有時要出去交收陪唔到小朋友去公園出門口 又會整句 爸爸又唔得閒陪你去公園

叫左佢兩個小朋友都報上午或下午返學方便接送,結果佢話可以多d陪伴,然後佢幫佢地報興報班 叫我接送

今日又有一單野令我無奈至極 我因為電話冇電 叫佢用查下幾時有巴士佢話已經有車 結果送車尾 要等30分鐘

過咗半條馬路 注意 好短嘅馬路。我就話不如坐小巴啦 兩個小朋友等到咁耐巴士到時又百厭 佢立即串我下次諗快d啦(我無出聲)

跟住差唔多到小巴站 佢就話行都行左半個鐘小巴 返到屋企我指一指個鐘只係過左十五分鐘 你頭先又話過左半個鐘 係咪你個鐘壞左 串返佢
之後成個世界清新哂 但係已經無左之前恩愛ge感覺

而家日日在受罪 小朋友雖然頑皮 但係都有好多優點 我真係唔想佢哋係一個單親的環境之下長大 大家可唔可以教下我點樣同佢相處 真係要佢串我一句我串返佢一句
白卡樓豬pin this, 唔該
點睇呀
你用標點符號,分段重新再寫過
我應承你,我會睇返
我代表 馬來西亞,新加坡,印尼,汶萊,東帝汶,菲律賓,緬甸,泰國,越南,竂國,狆圀,香港,臺灣,日本,韓國,朝鮮,印度,孟加拉,巴基斯坦,不丹,巴林,伊朗,伊拉克,阿富汗,斜利亞,沙地阿拉伯,烏茲別克,土耳其,俄羅斯,波蘭,捷克,羅馬尼亞,保加利亞,哈薩克,阿塞拜彊,德國,法國,英國,荷蘭,比利時,西班牙,葡萄牙,愛爾蘭,北愛爾亞,蘇格蘭,冰島,丹麥,瑞典,瑞士,希臘,芬蘭,克羅地亞,意大利,格魯吉亞,亞美尼亞,匈牙利,法羅群島,塞爾維亞,烏克蘭,斯洛文尼亞,斯洛伐克,奧地利,黑山,立陶宛,馬其頓,白俄羅斯,關島,阿聯酋,馬爾代夫,卡塔爾,也門,咯麥龍,尼日利亞,象牙海岸,馬里,加納,埃及,摩納哥,突尼西亞,紐西蘭,美國,加拿大,巴拿馬,哥斯達黎加,秘魯,智利,玻利維亞,委內瑞拉,墨西哥,巴拉圭,烏拉圭,古巴,海地,厄瓜多爾,巴西,阿根廷人,我爺爺,奶奶,姥爺,媽媽,爸爸,姥姥,外婆,太姥姥,姥爺,姑奶奶,姑爺,大爺,三爺,大奶奶、三奶奶,姨奶奶,姨爺,舅爺,舅奶奶,姑姥姥,姨姥爺,舅姥爺,舅姥姥,伯伯,二伯,三伯,伯母,叔叔,二叔,三叔,嬸嬸,二嬸,三嬸,姑姑,大姑,二姑,姑父,大姑父,二姑父,三姑父,舅舅,大舅,二舅,小舅,舅媽,大舅媽,二舅媽,舅媽,姨,大姨,小姨,三姨,姨父,大姨夫,小姨夫,三姨夫,堂兄,堂弟,堂姐,堂妹,表哥,大表哥,二表哥,小表哥,表弟,一二三四五六七八表弟,表姐,表妹,姨哥,姨姐,姨弟,姨妹,嫂子,弟妹,弟弟,表弟妹,姐夫,表姐夫,妹夫,侄子,姪女,外甥,外甥女,大伯子,大伯娘,小叔子,小嬸子,大姑子,小姑子,大舅子,大妗子,小舅子,小妗子,,大姨子,小姨子,公公,婆婆,岳父,岳母,劉備,關羽,張飛,趙雲,馬超,諸葛亮,黃忠,魏延,龐統,關平,周倉,廖化,劉封,糜芳,傅士仁,王平,張翼,馬謖,孫乾,孟獲,劉禪,姜維,蔣琬,馬岱,夏侯霸 嚴顏,徐庶,糜夫人,甘夫人,關興,張苞,馬良,伊籍,諸葛瞻,諸葛尚,傅儉,沙摩柯,曹操,曹丕,曹植,曹真,曹昂,曹安民,曹髦,曹芳,夏侯淵,徐晃,張遼,許褚,典韋,夏侯惇,張頜,司馬懿,司馬昭,司馬師,司馬炎,龐德,荀彧,郭嘉,李典,樂進,曹洪,鄧艾,鐘會,曹仁,荀攸,程立,李恢,楊修,郭淮,文聘,焦觸,於禁,孫權,孫策,孫堅,黃蓋,甘寧,周瑜,程普,韓當,太史慈,周泰,呂蒙,陸遜,朱然,潘璋,馬忠,陳武,董襲,張昭,濰翻,魯肅,丁奉,凌統,孫尚香,董卓,呂布,貂蟬,高順,陳宮,宋憲,魏續,李儒,袁紹,袁尚,袁術,袁熙,顏良文醜,高覽,田豐,審配,劉表,劉琦,蔡瑁,張允,霍駿,黃祖,呂公,馬騰,韓遂,馬鐵,何進,張角,張梁,張寶,管亥,漢獻帝,華佗,董承,劉璋,張魯,楊松,張松,吳懿,張繡,賈詡,張任,楊柏,陸抗,王允,佐菲奧特曼、初代奧特曼、賽文奧特曼、傑克奧特曼、艾斯奧特曼、泰羅奧特曼、雷歐奧特曼、愛迪奧特曼、阿斯特拉奧特曼、尤迪安奧特曼、博伊奧特曼、喬尼亞斯奧特曼、史考特奧特曼、察克奧特曼、貝斯奧特曼、葛雷奧特曼、帕瓦特奧特曼、哉阿斯奧特曼、迪迦奧特曼、戴拿奧特曼、蓋亞奧特曼、阿古茹奧特曼、高斯奧特曼、傑斯提斯奧特曼、雷傑多奧特曼、奈克斯特奧特曼、奈克瑟斯奧特曼、諾亞奧特曼、雷歐斯奧特曼、賽文21奧特曼、麥克斯奧特曼、傑諾奧特曼、夢比優斯奧特曼、希卡利奧特曼、賽文X奧特曼、賽羅奧特曼、銀河奧特曼、奧特之父、奧特之母、奧特之王、以及夏德奧特曼、邪惡迪迦奧特曼、卡蜜拉奧特曼、希特拉奧特曼、達拉姆奧特曼、卡歐斯奧特曼、卡歐斯奧特曼克萊美第、黑暗浮士德、黑暗梅菲斯特、黑暗梅菲斯特Ⅱ、丘比特奧特曼、黑暗扎基、貝利亞奧特曼,疾風劍豪,暴走蘿莉,聖槍遊俠,暗裔劍魔,冰霜女巫,德瑪西亞之翼,皮城執法官,喚潮鮫姬,影流之主,蜘蛛女皇,虛空掠奪者,傲之追獵者,荊棘之興,暗黑元首,皎月女神,未來守護者,諾克薩斯之手,戰爭之影,榮耀行刑官,仙靈女巫,爆破鬼才,無雙劍姬,凜冬之怒,機械先驅,深海泰坦,懲戒之箭,雷霆咆哮,潮汐海靈,法外狂徒,九尾妖狐,龍血武姬,遠古巫靈,光輝女郎,深淵巨口,放逐之刃,刀鋒之影,虛空先知,曙光女神,德瑪西亞之力,狂暴之心,暗影之拳,掘墓者,金屬大師,探險家,戰爭之王,酒桶,野獸之靈,狂野女獵手,大發明家,水晶先鋒,魔蛇之擁,機械公敵,暗夜獵手,盲僧,復仇焰魂,齊天大聖,發條魔靈,德瑪西亞皇子,荒漠屠夫,不詳之刃,蒸汽機器人,皮城女警,寶石騎士,風暴之怒,刀鋒意志,琴瑟仙女,虛空行者,祖安狂人,惡魔小丑,冰晶鳳凰,披甲龍龜,殤之木乃伊,虛空恐懼,死亡頌唱者,時光守護者,墮落天使,武器大師,寒冰射手,賞金獵人,雪人騎士,嗜血獵手,麥林炮手,迅捷斥候,眾星之子,流浪法師,牛頭酋長,無極劍聖,審判天使,末日使者,猩紅收割者,詭術妖姬,德邦總管,卡牌大師,哨兵之殤,黑暗之女,宋江,盧俊義,吳用,公孫勝,關勝,林衝,秦明,呼延灼,花榮,柴進,李應,朱仝,魯智深,武松,董平,張清,楊志,徐寧,索超,戴宗,劉唐,李逵,史進,穆弘,雷橫,李俊,阮小二,張橫,阮小五, 張順,阮小七,楊雄,石秀,解珍, 解寶,燕青,朱武,黃信,孫立,宣贊,郝思文,韓滔,彭玘,單廷珪,魏定國,蕭讓,裴宣,歐鵬,鄧飛, 燕順,楊林,凌振,蔣敬,呂方,郭 盛,安道全,皇甫端,王英,扈三娘,鮑旭,樊瑞,孔亮,項充,李袞,金大堅,馬麟,童威,童猛,孟康,侯健,陳達,楊春,鄭天壽,陶宗旺,宋清,樂和,龔旺,丁得孫,穆春,曹正,宋萬,杜遷,薛永,施恩,周通,李忠,杜興,湯隆,鄒淵,鄒潤,朱富,朱貴,蔡福,蔡慶,李立,李雲,焦挺,石勇,孫新,顧大嫂,張青,孫二娘, 王定六,郁保四,白勝,時遷,段景柱,蒼井空,川濱奈美,堤莎也加,町田梨乃,二階堂仁美,飯島愛,飯田夏帆,飯冢友子,岡田麗奈,高木萌美,高田禮子,高原流美,宮本真美,宮島司,古都光,光月夜也,河村亞季子,河井梨緒,黑崎扇菜,紅月流奈,華歌戀,吉川萌,及川奈央,吉川真奈美,吉崎紗南,吉野莎莉,今井明日香,今木翔子,金澤藍子,進藤玲菜,井上可奈,久保美希,酒井未,鮎川亞美,片瀨亞紀,平山朝香,前原優樹,前原佑子,淺見伽椰,淺井理,青木琳,青木玲,青野詩織,青羽未來,青沼知朝,秋本玲子,秋菜裡子,秋元優奈,如月可憐,若林樹里,若月樹里,森下理音,紗月結花,杉浦清香,杉山亞來,來跟你説一聲

屌你老母
一禁入黎見到成堆野
直接skip落黎睇樓主比人屌
(轉貼)同老婆相處好辛苦!
https://lih.kg/3271984
你篇嘢都係太長啦,
有冇summary 版
(轉貼)同老婆相處好辛苦!
https://lih.kg/3271984
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞