GK/雕像討論區(5)

232 回覆
4 Like 9 Dislike
淘寶一定係老翻翻模,個人建議唔好買翻模
新手第一隻砌左老翻,之後砌番正版。差太遠,唔會再買老翻
依家入坑左一年多啲,啲正版模都山積到夠我砌幾年
個造型睇落好似一模一樣,其實差好遠,砌過正版既一眼睇得出,正版你砌完放上twitter都有人like下你
水貼眼老翻自己重新畫,畫得好差,除非你老手識畫眼。

想買正版依家多左好多途徑,已經唔止WF,版權作可以TFO,原創角或間唔中版權作又有Booth,要keep住留意造型師個twitter
過兩日有TFO15可以留意下

巴打想要應該係依隻?
https://muki-butsu.booth.pm/items/5052730
見佢上年年尾BOOTH再販左,依家Y拍都有人放緊
黎緊WF2024W都有可能會再販
冇錯!就係呢隻 多謝巴打詳細解說
一來我怕老翻做得唔好,二來都唔想唔小心買錯老翻
我都follow咗幾個原型師嘅twitter,等住入第一隻gk做下
巴打想問下你件野到貨未?
我經佢訂左件野,本身係2023年9月到貨.然後delay左大半年都仲未有
係OFAGKtoys訂咗6 7隻GK
暫時成功收咗第一件 Hobbyhouse瑪其瑪
依家等梗第二件 Pickstar佐助
5月21補咗款 但仲未收到
你隻Pickstar佐助暫時delay左幾耐?
上年7月訂 嗰時官方話預計2024/Q1出貨
暫時見大陸/台灣都有人收咗貨
但香港就未見
而家仲有咩地方係活躍買賣GK既?
旋拍就個個放水魚價
專業GK個FB grp就被台狗入侵左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞