麥當勞依家連外賣凍飲膠袋都唔比

581 回覆
1123 Like 53 Dislike
屯馬線某間m記 有個男人問完黑面 跟手扮跣手倒瀉汽水
但仲啱啱加咗價
其實呢d 同鋼飲管一樣on9,生產呢d咁嘅野,比起用返膠袋同膠飲管仲要消耗多100-300倍嘅資源,對生態亦污染多100-300倍,但你永遠唔會用呢樣野多過50次。

就好似之前都有講,環保袋比起膠袋都更不環保。

但左膠環保L永遠視而不見,只係畫面好睇就大撚晒
wfc10世都唔食一次m記 莫講話外賣
多謝閣下嘅支持🙏🏻由於大家對膠袋反應十分熱烈,所以當日部份餐廳有可能不會提供,我哋在此致歉🙇🏻‍♂🙇🏻‍♀並會向相關部門反映,以繼續改善同提供更優質體驗畀大家🙏🏻
問題唔在於政策,係個政府冇公信力。
佢做咩都係錯
行多10分鐘都穿窿
一排罐裝
凍肉鋪仲ON9
打邊爐買野, 幾袋凍肉, 丸, 肥牛, 雞翼, 芝士腸...
又散又凍都唔可以比個大袋入晒佢
做得好,就係要咁,記得倒瀉完問職員再攞多杯
你都on9 褲袋好多位咩
啲錢俾mirror揸乾咗喇
外賣俾膠袋其實係約定俗成
冇法例要求外賣要俾膠袋

係…唔知點解上面咁多人以為一定要比

外賣俾餐具其實係約定俗成
冇法例要求外賣要俾餐具

外賣俾外賣盒人其實係約定俗成
冇法例要求外賣要俾外賣盒

Dllm買外賣乜柒都冇不如遲吓連食物膠袋同紙袋都咪撚俾啦
Llm買外賣係咪手拎個包同薯條返屋企都做唔閪到呀
拎撚住盒飯同嘢飲返屋企返廠返寫字樓咪得囉小兒麻痹呀依家

Cls dllm環保撚死撚曬佢就最環保
其中有個同事要細橙汁 都唔知裝唔裝到
將來野飲都唔提供器皿
你係唔係都會死死地氣自己帶個杯出黎?
用完外賣盒裝叫人倒落狗袋度
跟住舖頭又唔會再用個盒掉左
真係好環保
你唔用
所以其他人唔駛用?
1月1號買都有比 咁突然又改左
傻啦轉左木羹木叉啦
好撚煩, 佢地應該落哂order
成日問佢地拎袋同飲筒扮聽唔撚到再問先比
我屌你老母呀肥婆經理
你100-300倍嘅數字喺邊份paper嚟?
用唔到50次似係人問題,多過件product問題
大埔嗰間連一個袋都唔俾
你都on9褲袋唔多位咩
咁加到$1就好環保又邊份paper得來呀,環L
倒落地下佢都會慢慢奶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞