大家配眼鏡用幾多錢?

313 回覆
6 Like 91 Dislike
唔只眼殘仲係腦殘
想問下我深近視600度up 有散光
係咪去owndays配眼鏡都只係俾框錢 唔洗另外+錢
平時配開1.74 如果係真係深近視人士既曙光
出面配最平都要加1200不等
請問owndays d架/鏡有冇伏 深近視人士想平靚正係咪owndays最好
新黑唔係唔好 但真係食水太太太深
唔那識啊, 佢又話防藍光又防偏光。
香港果啲日本連鎖店就真係唔好
帶得耐有問題
我同我女友各自各以為對眼有問題
去左專科驗眼
最後先知係眼鏡出事
香港果啲鏡片好有問題

反而local日本店既就唔錯
不過驗眼果part就要問多幾次
因為溝通問題
你配過就知
佢真係值 服務黎講
鏡片佢係貴 但連埋服務真係值一雞野
清 你舊底果副係咪溥儀配?
如果唔係 你可以去試下
我女友配香港Jins 以為係白內障
去左專科驗眼 發現眼鏡問題
佢最後去左溥儀 係貴
但至少解決左問題
我就去左其他地方配
因為溥儀好撚貴 俾唔起
香港配? 我淨係知日本有間
我自己心思思想試吓nikon鏡
Have link
有折6000變4000
手工
輕好重要
1.67
大家唔好近視
無帶開眼鏡, 全視線同防反光呢d 我明要技術所以貴

買牌子野, 個frame 咁細, 除咗個形logo 都無個

買西裝訂造都話, 眼鏡frame 真係未見過電鏡佬幫人度頭形鼻高果d
過多兩年應該配副手工眼鏡
鏡片應該配zeiss superb photofusion X
預左冇9000

而家用緊rayban + clearview 防藍光 $4000
鬼叫散光深咩
去日本旅行順便做囉
去日本咪仲衰, 溝通唔好, 又無專業驗眼
正常係需要專業驗眼同配鏡, 香港人自己唔value呢樣嘢所以咪搞到咁
800$左右太子樓上舖
我地係係香港日式連鎖店配出事
日本旅行配反而無問題
你睇清楚啲先
平均二千至八千

驗眼理工做
日本做完鏡再比返理工睇
日本買貴啲嘅都平過香港

唔去日本咪新黑

有啲貴嘅係貴得值
日本好多會放啲膠幾年先再咪冇咁易變形出油
金屬方面titanium係基本啦 大撞完仲有得整
2000幾,戴左5年個框有d變型,準備再配過
去驗眼,拎度數之後去淘寶配,好平
香港Jinx
1200 左右
框+ 最薄鏡
Ic Berlin $6000
1000度近視 最簿鏡片 $2000
你無專業驗眼同配鏡所以咪每次都撞彩囉
咁日本旅行配有咩因素會令你戴得舒服?
唔通你個結論"香港日式連鎖店=差", "日本旅行配=好" make sense?
£250
Ray-ban
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞