覺唔覺頭髮對男人嚟講真係好緊要

335 回覆
1269 Like 44 Dislike
學側田長期戴帽
你叫毒撚點gel都樣衰
Diu 化埋妝 條眉又畫埋 膚色又好左 好有gel頭
唔知係咪錯覺,出街見啲留長髮嘅多數係肥佬/仔,個樣仲要冇乜精神唔夠訓咁
2019嗰個唔係碧咸嚟?
有限,拎咗唔會生返
日本有大學研究緊複製毛囊,喺老鼠身上成功咗。
如果會生返就唔使研究啦

網上有人公司宣稱cut半個毛囊,留返半個㐦返係fake news。個半個毛囊只會生條好幼嘅頭髮
依家應該已經平過以前 唔使二三十萬鎊
同埋植左OK 之後, 應該玩到十年八年左右...
以前有人幫碧咸整謝雲奴頭

Btw 碧咸以往啲頭真係潮流指標咁
佢轉咩頭就興咩頭 好似個個跟佢整咁
好似龜頭bob咁日日剃頭
光頭都溝撚死女 我係仔都想含
香港人要平,可以去台灣(3至4萬)甚至中國(唔驚嘅話)
不過中國啲醫生唔會提你食藥,唔會見到某啲情況阻止你,係未都話植到。

鬼佬要平就中意去土耳其
食藥你指個D 寶康絲個D? 個D 只係幫你減慢甩頭髪...
因為後枕頭髮係有限資源,負責任嘅醫生係會叫你食藥保住前額。
如果你唔食,植髮後五六年,前額頭髮(新植)仍然健在,但中間(原生頭髮)繼續甩,會變到河童頭。
其次,如果食藥都隱定唔到脫髮狀態,醫生都唔建議你植。
亦係其中一個原因太後生唔好植(有啲國家禁止後生仔植),因為後生髮線唔隱定。
咁應該都係中年男人植比較多...
依家呢D 技術進步得好快, 價錢又開始下降
過多幾年可能會再好D 再平D
就好似僑視手術咁... 以前要十萬蚊先做到... 依家萬幾已經搞掂...
有幾隻新藥phase 3添
但一個covid打落嚟,停咗幾年
你指D 新藥食甩頭髪個D? 嘩....
依家D 科技....
太快...
Yes, you can google
1. Breezula
2. Folloca
重有隻應該胎死腹中,唔提啦
另外重有啲phase 2就停咗嘅禁藥,你過脫髮post有啲玩命巴會用
咁癲禁藥都繼食?
唔通效果好明顯?
btw thanks 巴打
長知識了
個樣緊要d
其實市面上都有d按摩頭皮既機
有埋防水功能 用黎洗頭會好過用手
因為人一定會偷懶同隻手指甲會污糟
無用架
d 印度佬一年洗唔夠一次頭都多頭髮過你
d 第三世界既人 生到成個頭都係頭蝨
d 頭髮都係多過你

男人甩頭髮係基因問題
一係食藥 控制荷爾蒙
一係搽米諾地爾

前者係控制脫髮 但唔會令你生番d 頭髮
後者係加快頭髮既生長週期
令停留喺你個頭上面嘅頭髮多啲
間接增加髮量

植髮就係將後腦既頭髮移去前面
後腦嘅頭髮唔會受男性荷爾蒙影響
永遠都唔會甩
但後腦既髮囊係有限

一般黎講
如果早食藥 控制脫髮
配合植髮既話
可以做到無甩頭髮既效果

但如果無食藥
去到中年 本身d 頭髮甩曬既話
食藥唔會幫你生番d 頭髮
而植髮你又唔夠髮囊
就無得救
你幾多億身家都無用

利申 我早幾年做完植髮
呢個對真係雄禿嘅效果微乎其微

只可以話咁洗會少啲因為毛囊塞而甩嘅可能性
不過照跟冇壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞