上網重考快期經驗(4)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
一星期撥一日全日for 快期 or 補考

只係比補考既即人

條龍就清得快d 喇

唔使排咁耐
點解要用俾第一次考的資源去俾補考 第一次考就應該排耐啲?
穩陣有期嘅作用
因為其實得2成人合格
關佢L事咩
其實之前考既人普遍都等佐一年先考到
衣加縮隊其實係應該縮佐之前suffer過既人先
條尾隊新join等番耐少少等清前面既隊其實都合理
衣加加位考,overall其實尾期都會短過之前
咁同時會係win win 大家都suffer少d
補考唔係一條隊 得尾期先係隊
大家一齊排尾期先叫合理 已經有渠道快左
仲想快上加快 係貪得無厭
我自己係咁睇
因為積落既人數個量應該係好龐大先會搞到尾期又遠、搶期又難,先會推到個炒價咁高
Demand and supply ge relationship

重考既需求量應該遠超新排隊既人先會搞到出手加開星期六既考試slot
有時舊既野唔清
個pool只會越積越大
其實到新人考完有需要重考時(唔知係咪up to 80%考生population)
唔清佐舊個pool都係所有人一齊suffer

唔知運輸署點處理啦
但衣加人地都係online 9 up je

要公平既,衣加排緊尾期既冇得排番快期都慘架
都冇理由因為加開星期六slot而比新既人排早過現階段既尾期丫

Start from 抽籤effective date, 全部星期六期都推落重考到
直至Effective date當日既尾期日子
先推番曬d星期六slot比所有排隊既人應該先會對排緊尾期既人公平

或者比一次機會已排尾期既人揀轉唔轉隊抽唔抽籤(一次機會)可能更加公平
應該都要俾人排住尾期咁抽快期
依家網頁要智方便先入得
咁啲cc9點攪?
係大量合併期
丙部繼續清零
岩岩禁到快期 想問路試都係考番之前果個場?定要比錢先知考邊到?
要俾錢先,長沙灣/智方便(要去郵局身份認證升級先)
係咪九龍新界 同港島 比完錢求其派個場比你?
唔洗比 哂氣 中過伏 下個月就打俾你話唔中 叫你去排尾期 態度又差 比50$ 仲賤過狗
係,抽嘅時候已經揀咗邊區(九龍新界/港島),但確實邊條路線就比完錢先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞