其實古代既中國軍隊係唔係最恐怖??又屠城,又食人肉,又凌遲

83 回覆
103 Like 9 Dislike
係呀,何止?
去到20世紀,1941-45年成個中國同香港都有人食緊添。
同你講返世界各地都有食人你就著撚晒?柒咗冇面?傻閪?
唔殘忍個啲已經滅絕左
好似話遠古時代有個人種俾我哋而家嘅高大啲同聰明啲,但因為唔夠兇殘所以喺幾萬年前俾我哋滅絕咗歐洲佬會比較高好似話因為有零點幾個%呢種人嘅DNA
尼安德塔人
不過滅絕嘅原因唔係呢個啦佢哋腦容量大啲但認知能力不如智人 加上智人耐力強 消耗低 適應力強 所以競爭唔過比智人淘汰(或者吸收 現代人體代有部分尼安德塔人基因)
南京大屠殺一定吹大左

成件事根本無證據, 殺咁多, d 人都識走啦, 殺左都浪費子彈

有咩起返三十萬副骨先再講
華人基因真係鍾意搶第一認屎認屁
連殘忍都要爭做最殘
如果中國古代酷刑嘅殘忍度係第二你會唔會唔踞
歐洲無一種對女性刑罰係可怕過中國梳洗刑罰
梳洗之刑未必針對女性。我無睇過《聖君初政記》原文,唔肯定個記載係點。單睇content farm所寫,同凌遲嘅變態程度都相差無幾。至於本書嘅可信性不詳,有冇多啲介紹?

其實比較殘暴嘅程度有咩意義呢?

好啦,我「稻草人」一下:古中國果套10級暴虐,古歐洲係9級,係咪可以得出個結論「異端裁判係較為重視人」?定係中國個暴虐延續得耐就可以合理化古歐洲個暴虐成為溫和?

係過去唔同嘅文明都有酷刑、輕視人命。用現化社會目光去睇一定係有問題。歐洲社會早啲覺醒同發展重視人嘅社會制度,中國社會去到現代都仲係追尋中,呢個係事實呀。中國文明去到一個時期發展係遲滯同偏咗,去唔到近現代歐洲個水平,都唔需要否定呀。
um…. 其實我唔覺得酷刑係負面野 只係以法治國既極致

其次 依加唔係比較緊邊個最恐怖咩 討論道德同人文發展做咩 歐洲近代人文發展完全錯撚哂
驚報仇
樓主係五毛黎架 佢開呢個post曲線讚中國
點解以前d 酷刑冇玩菊花
咁非洲食人族最勁。一路割一路食。凌遲唔係即食。
有。非洲食人族係用木棒挿c eye 口出
殺雞儆猴
滿清十大酷刑唔係歐洲比得上
角鬥士被群獅吃。都可比得上凌遲
其實兩種原始人相遇都應該分唔到唔同類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞