[平反]嚴選C朗生涯十大光輝時刻

410 回覆
524 Like 98 Dislike
真心型
如果係美斯條矮撚
全部都係傳媒老屈既假新聞
我朗一直俾人針對
希古恩阻撚住哂
證明佢比隊友更有鬥心
2014年嗰期德國的確係寸得起
對全盛巴塞玩迫搶有能用?弱智?
究竟有幾多屍柒黑材料
你係咪有病
希古恩擺明橫傳俾朗
又腳軟唔夠力
想自己追返個波個陣朗已經到咗位
好心你傳完就俾位人射啦
樓豬呢
sorry 岩岩番到屋企
而家繼續為牙朗平反 等我一陣
其實佢呢個行為…都好難兜
但點解好似好少事 其實都好大件事下
以一個公眾人物黎講
咁當年有紐亞
真係唔驚你
唔好講LEAD住4粒
6. 敢於抨擊球壇不公

響2021年 牙朗竟然係金球獎入面三甲不入 排第六
需知道牙朗係呢個年度親自打破左意甲嘅壟斷 以球隊核心嘅身份令到祖記無緣十連冠
單係呢個戰績已經比咩美洲盃冠軍偉大

有朗迷為C朗抱不平 話美斯偷走左C朗嘅金球
C朗親自過去佢個IG post度留言「factos」
球王C朗真係好親切 好平易近人
Factos 👍🏻👀
佢身型差對波 唔係幾好睇
快手出晒佢啦
我成日覺得佢對波好似咸蛋超人對眼咁...

佢下胸肌係咪唔見咗
5. 冒住世人嘅唾罵還南韓球迷一個公道

話說喺2021年祖記訪韓 牙朗本來應承左要同韓職明星隊踢45分鍾
但係我朗個日狀態唔好 為免球迷失望 最尾選擇後備坐左轉0分鐘無落場 用心良苦
你睇下南韓嘅朗迷幾期待

其實牙朗呢一年一直受住良心譴責 諗緊點回報比南韓球迷
直至2022年世界盃分組賽 最後一場對南韓 佢知道機會來了

望到現場嘅南韓球迷 C朗忍唔住了 發揮佢欠債必還嘅本色
即使面對世人嘅恥笑 佢毫不介意 我不入地獄誰入地獄
交出一助攻一解圍

大家睇呢場波個陣忽略左太多背景
明眼人都知道以牙朗嘅實力 無可能犯呢種低級錯誤 容我代表世人響度向牙朗道歉
對不起牙朗 我們誤會了你
笑到仆街
柒頭朗賤過地底泥
以前都死拗爛拗雙嬌 而家人地有世界盃你冇 仲要職業生涯尾聲補時絕殺 想追都冇得追
祖記唔落場應該係想報仇
02年泡菜對提子
提子兩張紅牌9打11輸波
分組賽出局
牙朗當時唔係隊員但睇住班前輩比人黑哨
祖記呢鑊算係幫班前輩出返啖氣
牙朗為人正直 你咁樣諗就錯
佢係完美嘅足球員黎 報仇呢D賤格諗法唔會出現係佢身上
隊友入波 佢唔撚理 輕輕鬆鬆舉高手
痴撚線,唔撚答咪算,咁撚樣既閪人都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞