Mappa製作電鋸人算唔算投資失敗?

234 回覆
73 Like 630 Dislike
MAPPA快快手動畫化埋炎拳OK?
真 , 第一季只是前菜
真心悶 奇奇怪怪
班友盲左
好羨慕主角日日有飯同肉食
開心死
講Breaking bad
據我所知佢動畫化前都好紅
由於套野個節奏同劇情
我諗邊間公司做動畫都好難話好好睇
到伊加都唔明電鋸點解咁勁
又話惡魔嘅力量來源自人類對果樣野嘅恐懼
但電鋸有咩咁恐怖
電鋸殺人狂嗰啲掛
孤獨搖滾嘅監督都係新人,但出嚟嘅效果零舍唔同,進一步昇華原作
Spy family 雷星大雨點都大喎
係part two 聲勢回落,但打出宅圈,週邊都賺到仆街,而加出新創故事電影,一年一部電影,有望上神台
話電鋸人原作悶果啲,人哋未出動畫之前已經紅撚到癲,如果咁都叫悶,鬼滅,咒術之流未悶撚到仆街?

好心就唔好繼續捧MAPPA,整衰左咪整衰左,第二季返正軌未得

MAPPA或者應該話監製最大問題就係懶醒,學人搞咩動畫漫畫唔同風格。都未捉到原作既路,未學行先學走。有份100分既原作畀你你唔抄,係都要自己做過份,你話你攞返90幾甚至超過100仲話姐,你先得果70幾80,原本啲高分位掉哂,啲人唔屌就奇啦!
而家呢個年代唔同十年前
要玩膠先出到位
正經動畫冇人睇
公道啲講 套嘢前期真係唔算特別紅 最多只係中遊級別 佢排名開始上升嘅時候咁啱就係唔會動畫化到炸彈妹嗰篇
諗住入黎睇下有咩分析 點知個個都係得個UP字
乜柒數據都冇 大家鬥9UP
十月新番我得BTR 係一出就睇
水星的魔女都已經停左等佢出晒先
至於電鋸人, 我只睇左PV

BTR 十月最佳
唔知藤本本身認唔認同依家動畫個風格

依家畫面又悶,音樂又悶,死氣沉沉
又好似無左果種又鳩又瘋狂既感覺

同漫畫個感覺都幾大差距
睇完幾集動畫
已經走去買哂全套漫畫+周邊產品
好耐之前有連登仔提過睇左漫畫已經完全唔覺好睇唔知有咩咁特別,話動畫化過陣真心唔明有咩好吹奏,又出到每話唔同歌,使唔使啊
https://twitter.com/nagayama_koharu/status/1607760538238586880?s=46&t=t4m2M5YTrNwZgAd7kmXREA

你可以話佢被迫都吹你唔漲嘅 不過藤本樹本身就係一個鍾意睇戲嘅文青 你睇佢其他作品已經知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞