Mappa製作電鋸人算唔算投資失敗?

234 回覆
73 Like 630 Dislike
spy下集已經LAST LA
我睇左兩集覺得悶 諗緊棄不棄好 兩集都未有個世界觀出現
大部份都出名ge
不過聽得個一次半次鬼記得咩
聽歌起碼聽3 次先上口
一聽到 happy或者睇到條友狂跑
就知邊首歌
呪術廻戦同電鋸人題材好似
點呀,動畫就動畫,漫畫就漫畫,你邊樣睇到lag 機呀,onL79
真心頂唔順佢d 3D動畫
4集棄左
屌以為係麥巴比
問題係點令觀眾代入 投射感情嘛 如果John wick一路殺人唔係為狗而係為揸波觀眾會唔會咁投入?
怏看左電鋸人漫畫.
其實電鋸人漫畫都係麻麻
節奏怪怪, 打鬥應該可以寫長D,但寫得好快完.
D比較悶情節就寫得長.
而且打鬥唔係咁精彩.

本身唔覺真係咁出色!!
好心我英咁垃圾就唔好提好耐未見過一套咁垃圾既王道,戰力崩唔再講,劇情基本上係左抄右貼,如果今季路人100分,我英10分都唔值
見到瑪其瑪個結局…真心冇睇落去嘅衝動
「「動漫」一詞僅在華語圈頻繁使用,其他地區一般沒有類似「動漫」這樣的單個詞語。

與「動漫」相似語法的詞有蔬果、影視等。動漫即是動畫和漫畫的合稱,因兩者間存在密切聯繫而(漢語裏)一般把兩者合稱為動漫。當今網絡、電視、雜誌等媒體上「動漫」一詞已經被頻繁使用,但因為部分傳媒的誤用,對這一詞的誤解也越來越多。」

笑左,唔知你咁燥做咩
希望你現實同網絡上一樣咁精神
mappa自己出資整

打工就冇所謂啦

唔係差,但自己出錢整就有點弱
睇佢啲漫畫唔啱feel真係覺得佢垃圾,
但係鍾意就好迷,
佢第一季漫畫喺少年jump紅成咁,
佢真係啱咗好多人口味。

睇咁耐佢比我反差感太強,
幽靈咁就死咗明明戲分幾好,
後面炸彈女明明可以畫一個幾長嘅故事,
都係突然死埋,睇到呢兩個都無話太大感覺,
係有啲唔習慣唔舒服。個作者好似同你講
佢呢套漫畫世界觀死人好平常,你要習慣。

跟住寫到秋同power死,好似為咗呢一刻之前咁多角色死都寫到漫不經心咁,佢要寫一個重要角色死場面超乎預期咁好。
去到第8集個場打交我覺得好好睇
我都覺得咒術好睇D
點解成日有人拎鬼佬榜出黎吹奏,又冇乜人講下日本本土點睇
打鬥其實唔係重點
呢套原作唔係王道嘢嚟
無奈啲動畫觀眾想睇打交 明明係sell劇情
明明係睇佢精神病發
今日搭小巴,電台播緊首主題曲
超正
心諗邊個DJ咁有品味
吹到電鋸人王道
咁炭治郎殺鬼目的應該都係渣波同扑嘢
今日搭小巴,電台播緊電鋸人首主題曲
超正
心諗邊個DJ咁有品味
睇錯mbappe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞