Mappa製作電鋸人算唔算投資失敗?

234 回覆
73 Like 630 Dislike
雖然同spy family一樣係雷聲大雨點小
但spy family受眾多過電鋸人

電鋸人啲周邊一著出街就中二病到爆

同埋女fans買周邊多過男fans
spy family淨係anya套衫都買到成條街都係

電鋸人仲要係咁玩新ed
本身ed就係食咗半分鐘作畫,換咗一首歌,賣歌賺錢
你集集畫新嘅等同倒錢落海
仲要係跟首歌去畫,每集都咁玩法死得啦
肯定唔係一條友去跟進哂咁多首歌
仲要畫風畫面係match得返原作,唔係被首歌帶住走

老老實實,除咗米律玄師首跑跑跑
你記得邊首ed? 歌手名都好難記得哂
我淨係記得aimer同女王蜂

咁搞法點會賣得成歌架!?

男二好多時啲鏡頭會作畫崩壞
遠鏡個啲仲明顯
好撚樣衰

唔好同其他公司比,同自己公司比
屌你 呪術廻戦 啲人物畫得好好多
印象中係一個崩壞都冇見過
ed仲做得好認真好好
反觀呢套, 都唔知做乜鳩
係,ed係好正,但每集得半個鐘,冇得俾你慢慢融入去個ed到
經常係主線畫面無啦啦stop撚咗走咗入ed世界
本身ed又第一次聽
成件事好抽離

呪術廻戦個男仔死個到感情豐富好多
電鋸人就冇乜感覺了

總結:垃圾。專心整呪迴好過啦
呪術廻戦 無論係作畫,打鬥,劇情,各方面都處理得好過電鋸人
張圖冇可能呀
Fake圖
星街彗星
同公司製作嚟講 異獸魔都好好多
Vaundy個首chainsaw blood做op仲正 得一集真係好可惜
鏈鋸第一集已經唔吸引,睇到第四集已經放棄
鬼佬果邊好多人吹奏喎
利申今季最中意bocchi the rock
第一集個Ed勁高質
咁好可惜

畢竟呢套野係愈後期愈好睇

我願稱佢為動漫界breaking bad
個人覺得zutomayo 果首最正
Bocchi真係今季黑馬
芳文社嘅作品竟然可以玩到咁癲

spy family唔算雷聲大雨點細啦
身邊大把平時唔睇動畫嘅人都有追
又咁快宣佈出第二季同劇場版
點睇都超成功
第7集ED: 無問題
或者佢出哂先再睇
而家的確唔吸引

*上班族 我只睇動畫
Chaincaw blood, First death同Deep down呢三隻ED冇得輸
殘機
aimer deep down
你覺得吹大姐
我呢邊無
漫畫亂到仆街睇死人但動畫救返

反而Spy打網球個兩集悶到
本身要合家歡又唔可以太平平無奇
結果諗既橋就愈黎愈誇但唔好笑
條主線太鬆散劇情又唔可以去太快驚諗唔到野再畫
連ig都無人po story
所以佢而家連top3都入唔到
用口呼吸的害處
癲 而家動畫黨開始踩漫畫捧動畫
Ed唔同好正喎 啲分鏡3d作畫幾有突破
我覺得好睇過咒術 太撚公式化
電鋸人前期係典型組隊打怪王道漫
要mkm握壽司後先黎料
D周邊賣到痴左線 剩係睇原作黨評價真係會以為套野爆死左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞