講一個遊戲嘅深刻畫面

766 回覆
111 Like 16 Dislike
No Russian 真係喺遊戲史上可以佔一席位
https://youtu.be/fCBk8ccYvqk

美國A貨抗俄英雄shepherd出賣Allen(Joseph Allen)俾沙皇makarov,Allen俾makarov殺人滅口
而家出完新女主又係三集就殺咗佢到底想點
https://youtu.be/iLAQLRB76Y8
就咁玩呢part就冇太大感觸知道有本官方小說寫佢生平之後個睇法就唔同咗
佢冇辦法喺對聖殿騎士嘅責任同父親嘅責任到作出選擇 唯有犧牲自己嚟解決
加埋佢同Connor講嘅嘢都幾有insight(其實成個ac3都係咁)
不過垃圾ubisoft喺咁撚傷感嘅時候放現代線啲對白屌你使唔使喺呢個時候提你只係玩緊歷史模擬器呀成個氣氛build up咗咁耐一嘢毀咗
呢幕好撚正
但最尾d決戰垃撚圾到
成隻game得一開波同雷神打見得下人叫做有張力
Remember
3好玩過4
玩完外傳謝伊做主角嗰集先發現北美兄弟會根本係失控嘅恐怖組織, 研究大範圍毒氣,死都要郁啲假神器搞到出現島滅嘅情況,連最需要理智嘅導師一直都唔理智AC3更加似跛腳黑人將自己死左嘅仔投影落康納身上兼用黎向海爾森打跛自己隻腳嘅復仇道具
不過叛變其實都係將反派由聖殿變刺客反而1同3比較多灰色描述,冇話刺客就係絕對正義,多咗空間俾人思考返
ac3個導師幫主角改名做自己死咗嘅仔個名Connor應該都明顯有投射到唔係都唔會改埋呢個名
復仇工具就其實兩個都係互相利用一個想利用佢個仔對Haytham報仇(其實佢點知Connor係佢個仔),一個想學啲技術嚟救自己族人同埋報燒村之仇,不過條村其實係華盛頓燒嘅
入黎為咗睇依張
當年第一次玩nier系列唔知咩黎
玩完人工生命之後先明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞