講一個遊戲嘅深刻畫面

766 回覆
111 Like 16 Dislike
我覺得Ellie知道 但人活著就係要有個信念先生存到落去 特別係未世

Joel可以為Ellie犧牲成個世界
到最後Ellie知道螢火蟲死曬 自己都冇可能去拯救世界,所以要搵另一個信念生存落去,果個就係Joel, 再點埋題The last of us

I can sell all the doors, and what is behind all doors. And behind one of them, incredibly, I see him

當年第一次玩到Bioshock burials at sea結局真係喊出黎
真係感恩第一次Bioshock 1打出好結局 冇辜負Elizabeth
Left 4 dead 2Nick講:jockey jockey!
人中之龍0 拎到傳說模式
What Remains of Edith Finch 神作
真 細過玩
disc3 壞碟
就變左回憶了
whenever sing my song
為師教你地拳掌腿3絕
其實為師最勁既 就係用劍
now
we are one~
暴雪頂峰之一
跟住就60wow 入大城果下架啦
Portal 1 見到火嗰下
ea sports 真係驚
點會冇人識
4係大佢黎
神皇
風雲?
第一次玩嘅時候真係拍晒枱咁講 Why!!!

不停重開開到變番個兩粒光入到去

GTA SA 遙控直升機卡關卡到印象深刻
真主角

助手世一
竟然有人提lunar
仆街有聲好重bass
google唔到超任嘅screen cap
remake版頂住先。
FF4情節,第一次打機打到流眼淚
「シエル・・・オレを信じろ!」

反而我對Z3嘅結局比較深刻
苦戰後倖存歸來,望向夕陽嗰一幕,間接同Z2開場嘅回望形成對比

當然bgm亦都好重要
https://youtu.be/RW3n77jG1oc

如果Z3可以收埋拜魯博士皮就可以做到完美結局了
買steam版,一定唔會再壞
小學玩 biohazard1 一開頭隻喪屍擰轉頭 嚇撚到我手掣都跌埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞